William Shatner en de serie Enterprise winnen Emmy Awards

Afgelopen zondag; 12 september werden de Emmy Awards gehouden in Los Angeles. Voor William Shatner en de mensen van de serie Enterprise was het een spannende avond met meerder nominaties voor diverse categorieën. William Shatner kreeg zijn eerste Emmy en de serie Enterprise kon twee Emmy Awards in ontvangst nemen.

The Shrine in Los Angeles
De aflevering Countdown won van de aflevering The Counsel in de categorie beste special effects. De prijs werd in ontvangst genomen door negen mensen van het special effects team onder leiding van Ronald B. Moore. Heel toevallig bleek de winnende aflevering juist afgelopen weekend op de televisie programmering te staan in Amerika.

De ongewoon emotionele aflevering Simmiltude was verantwoordelijk voor de muziek Award. Verantwoordelijk voor de winst van deze Emmy was Velton Ray Bunch.
Gecombineerd met de andere Awards: gewonnen tijdens het eerste seizoen, heeft de serie nu al vier Emmy Awards in de wacht weten te slepen.

Captain Kirk, oftewel William Shatner wist die avond een Emmy Award in de wacht te slepen voor zijn rol van Denny Crane in de serie The Practice. Hiermee versloeg hij tevens Darth Vader; James Earl Jones samen met Martin Landau, Bob Newhart en Matthew Perry in de categorie: beste acteur voor een gastrol.

Het publiek reageerde verbaasd na de aankondiging van Shatners winst, echter er volgde daarop een lang en warm applaus. ‘Waarom moest het zo lang duren?’ zei Shatner toen hij zijn Award in ontvangst nam. Hij bedankte iedereen die op hem gestemd had maar ook iedereen die niet op hem gestemd had. Hij noemde tevens de schrijver David E. Kelley voor het creëren van de rol en de uitnodiging aan hem om het te spelen.
Dit was de tweede nominatie voor een Emmy Award voor Shatner en zijn eerste gewonnen Emmy. Zo timmert Shatner nog aardig aan de weg met het spelen van diverse rollen. Vele van zijn oude collega’s hebben zich teruggetrokken om alleen af en toe nog eens hun gezicht op speciale gelegenheden te tonen. Enkele weken terug was Shatner samen met veel van zijn oude collega’s uit Star Trek nog te zien op de afscheidsconventie van Mr. Scott.
Geplaatst om 23:34u op 15/09/2004 door Alf

Reacties

Nog geen reacties

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....