Nieuwe conventie, nieuwe datum, nieuwe gast

In oktober wordt de laatste Utopia gehouden. Hierdoor zal voor veel fans een leegte ontstaan in hun hart. Een leegte die door geen enkele andere conventie opgevuld kan en zal worden. Maar men kan wel de pijn verzachten...

In 2008 wordt in het Van Der Valk Hotel te Utrecht de eerste “Sci-Fi Con” gehouden. De datum is 20 & 21 september dus plaats deze meteen in je agenda. Ook de eerste gast is al bekend, namelijk Bill Mumy die beter bekend is als Lennier van Babylon 5. Maar ook wij Trekkies kennen deze man in de rol van Kellin uit de DS9 aflevering The Siege of AR-558.

Meer informatie over Sci-Fi Con is te vinden op hun website.
Geplaatst om 09:24u op 06/09/2007 door Robbie

Reacties

Calastir schreef:

Van der Valk Hotel??? Grrr!!! Door hun schuld gaat volgende maand de 10e en laatste editie van Galileo 7 in Duitsland dit jaar niet door! (Maar ik zet wl alvast de datum in m'n agenda)

06/09/2007 09:44u

GaiusBaltar schreef:

Eerste punt: ik houd er niet van als men zichzelf wenst te profileren over de rug van Utopia. Dat lijkt verdacht veel op lijkenpikkerij en daar heb ik behoorlijk de pest aan!
Tweede punt: wat een afgrijselijke website! Niets van te lezen zonder allerlei toeren uit te halen.
Geen best begin...

06/09/2007 11:20u

Robbie schreef:

Ik weet niet of je het lijkenpikkerij kan noemen. Utopia valt weg en daardoor ontstaar er ruimte voor andere initiatief nemers. Dat je refereert naar Utopia, in positieve zin, en daarmee aangeeft dat het net zo gezellig zal worden is denk ik alleen maar duidelijk. Ze bedoelen (denk ik) dat de opzet netzoals Utopia zal zijn en niet zoals DSC of NSC. Wat voor mij een bepalende factoor is om er naar toe te gaan. Als ze hier niet naar hadden gerefereert dan was ik waarschijnlijk niet gegaan. Dat is dus de andere zijde van de medaile...

En ja, het Van Der Valk hotel in combinatie met Utrecht (Screenheroes), dat is op zich best grappig

Wat betreft de website, je moet roeien met de riemen die je hebt. Toch? Wij hebben gewoon heel erg veel geluk met Eelco, Paul en de rest van de Torretjes. Als we die niet hadden, dan was onze website waarschijnlijk treurig

In elk geval, ik ga geen conventie of organisatie beoordelen voordat ik er ben geweest. Dus.... ik denk dat Patricia en ik er zullen zijn!

06/09/2007 11:49u

GaiusBaltar schreef:

Die ruimte voor initiatiefnemers was er allang. Dat men ervoor kiest om zich als opvolgers van Utopia neer te zetten geeft mij een nare smaak. Utopia is nog niet eens overleden of de opvolgers dienen zich al aan. Alsof de formule die Utopia zo uniek maakt eenvoudig over te nemen is. Dat je moet roeien met de riemen die je hebt is geen excuus om dan maar iets meer te zetten dat absoluut niet te lezen is; zwarte letters op een zwarte achtergrond, hoe krijg je het voor elkaar?

Ja, ik ben uiterst kritisch op dit soort zaken omdat we allemaal weten hoeveel schade ze kunnen veroorzaken. Het gaat al zo enorm goed in de con-branche, nog een miskleun kunnen we echt gebruiken. Niet dus! Verder hoopte ik eigenlijk dat de Nederlandse fans wijzer zijn geworden na het debacle van Screenheroes, het verscheiden van Galileo enzovoorts en zich niet onmiddellijk laat inpakken door mooie beloften en klinkende acteursnamen. En eerst eens de kat uit de boom leren kijken en af te wachten om te zien zien hoe een en ander zich ontwikkelt.

Mijn eerste indruk qua presentatie is echter niet best en daar ga ik dus mijn geld niet op zetten en me al helemaal niet bij voorbaat achter scharen. Maar dat betekent wel dat er ruimte tot verbetering is en daar staan we uiteraard open voor. SciFi-con zal alleen harder moeten lopen om ons als klant binnen te halen!

06/09/2007 12:13u

GaiusBaltar schreef:

Ik ga trouwens deze opmerkingen ook direct melden aan SciFiCon, dus het blijft niet bij wat vrijblijvend gezeur alhier

06/09/2007 12:58u

Calastir schreef:

Aangezien ik met Galileo 7 en Screenheroes mijn gereserveerde VIP-kaarten ongebruikt kon weggooien (en no refunds), zal ik voorlopig geen VIP-kaarten meer van tevoren reserveren.
“Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.”

06/09/2007 13:49u

Bajor Rules schreef:

Voorlopig is het wel een aanprekende gast. Ben benieuwd, al is de website inderdaad echt puin...

06/09/2007 19:11u

TPol schreef:

Wat ik zelf nog veel belangrijker vind is, wie organiseerd deze conventie? Ik vind de site ook belabberd, dus misschien heb ik t daarom over het hoofd gezien.

06/09/2007 19:23u

TPol schreef:

En een contact button kan ik niet vinden GROM

06/09/2007 19:25u

boldy3851 schreef:

ja die webmaster moet wel
(kleuren) blind zijn. die heeft niet gekeken voordat hij zijn “creativieteit” op het web plaatsten.

06/09/2007 20:01u

Robbie schreef:

Jongens.... waarom nou zo negatief?? Ze zijn net begonnen (neem ik aan) dus gun ze gewoon even de tijd om te settelen, toch?

Ik wacht gewoon wel even af, we merken snel genoeg wie ze zijn en wat we kunnen verwachten.

06/09/2007 20:17u

TPol schreef:

Ik ben niet negatief, maar ik vind het gewoon niet handig voor je evenement als je site niet te lezen is, en dat is echt heel simpel te verhelpen een hond kan de was doen, daar zijn namelijk kleurcodes voor.

06/09/2007 20:41u

GaiusBaltar schreef:

Ik ben wel negatief want de eerste indruk is gewoon niet best. En dat 'hieperdepiep, wij zijn de nieuwe Utopia' zit me gewoon dwars. Kwestie van loyaliteit richting Utopia misschien. En net als Tpol ben ik op zoek naar een Contactpunt want ik heb al een aardige brief klaarliggen over deze kwestie.

07/09/2007 08:34u

Eelco schreef:

Drama die site... Als je dan jezelf presenteert zorg er dan voor dat je website (minimaal) functioneert en leesbaar is. De URL is ook vreemd...

Ik zie tegen die tijd wel of het een interessante con wordt

07/09/2007 11:19u

GaiusBaltar schreef:

Waar ik nu wel benieuwd naar ben: hoe komt The Federation eigenlijk aan dit nieuwtje? Zijn jullie benaderd om dit bekend te maken of heb je de website opgespoord en daar een bericht van gemaakt?

07/09/2007 12:11u

TPol schreef:

Ik heb net de domeinnaam bij de wois isgevoerd, omdat ik wil weten wie er achter zit en op een of andere manier komt ie er niet uit. Hij komt er uit als ongeldig

07/09/2007 12:16u

Eelco schreef:

Whois op stargazeronline.nl zal echt wel een resultaat geven, movie is een subdomein...

07/09/2007 12:21u

TPol schreef:

ja dat had ik inderdaad door, lekker wakker ben ik, zit nu op stargazer te zoeken

07/09/2007 12:32u

TPol schreef:

Nee dus niet, wel op movie, dan krijg ik een adres van een organisate Funbit BV in Leiden op stargazeroneline krijg ik nada, op de hele url krijg ik ook nada.

07/09/2007 12:35u

Robbie schreef:

Wij hebben het bericht binnen gekregen via het insturenformulier. Ik heb afgelopen weekend twee andere Nederlanders gesproken en die vertelde mij dat de mensen van “de Dutchies” bezig waren met een conventie op te zetten. Ik denk dat het dus om die groep gaat of leden van die groep, maar weet het niet zeker.

07/09/2007 14:29u

TMar schreef:

Het is wel in Utrecht dus dat is voor mij makkelijk, als ik er dan nog woon. Maar goed, we zien wel. Ik vind conventies leuk, maar Utopia is echt uniek. Btw, 1x gegeten bij vd Valk, was niet iets wat ik vaker zou willen. Checken of er een goede chinees of zelfs japanner vlakbij zit Ik zie wel wat er van komt. Heb eigenlijk nu zo iets van, ik hoef niet zo nodig, maar Utopia gaat er altijd in .

08/09/2007 12:12u

Merlin schreef:

De persoon achter de site zit als Stargazer op het Utopia forum. Men kan daar evt. via een pm contact opnemen, of gewoon mailen naar stargazer-online at chello punt nl (wat op de site www punt stargazeronline punt nl te vinden is).

Als de site niet verbeterd, dan denk ik niet dat ik niet dat ik zelfs zal overwegen om naar die con te gaan ...

08/09/2007 13:29u

Gowron schreef:

Let op dat je niet de verkeerde persoon aanspreekt.
Op het Utopia forum zit ook iemand genaamd Stargazertje. En die persoon heeft zover ik weet niks met de nieuwe con te maken.

10/09/2007 09:00u

Ellen schreef:

Het enige wat ik zie op de site is lege frames met ergens de tekst “Als alles werkt op de site komt alles weer terug”!???

Trouwens, boven de site staat 'Stargazer Con' en geen 'Sci-Fi Con'. Lijkt mij vreemd als je als con een nieuwe naam wil/ zal moeten opbouwen en meteen begint met het hanteren van twee verschillende namen.

12/09/2007 22:23u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....