War of the Worlds (2005)

War of the Worlds (2005)

Science-fictionfilm van Steven Spielberg met Tom Cruise, waarin de mensheid wordt bedreigd door de komst van kwaadaardige buitenaardse wezens.

Niemand op aarde had ook maar het kleinste vermoeden dat ze in de gaten werden gehouden door een buitenaards ras dat jarenlang geduldig toekeek en langzaam plannen beraamden voor een grootschalige invasie. Wanneer de invasie uitbreekt, gaat dit gepaard met vernietigende krachten van de buitenaardse ruimteschepen en de sluwheid van het buitenaardse ras zelf. Het gevolg is wereldwijde paniek en chaos: complete steden worden vernietigd en de overleving van de mensheid lijkt onzeker.

Steven Spielbergs 'War of the Worlds' over een buitenaardse invasie is gebaseerd op het gelijknamige boek van H.G. Wells, geschreven in 1898. Het verhaal is al op verschillende manieren verteld: als hoorspel, film, serie en musical. Orson Welles' radio-uitzending van 'War of the Worlds' zou in 1938 voor ware paniek hebben gezorgd onder de Amerikanen, die zich niet realiseerden dat het fictie was. Spielberg verplaatste het verhaal naar het heden en richtte zich op één Amerikaans gezin. Hij nam opnieuw Tom Cruise ('Minority Report') in de arm om de hoofdrol te spelen. Andere rollen zijn van Dakota Fanning ('I Am Sam', 'Man on Fire') en Tim Robbins ('The Shawshank Redemption').

Best Business IT Group

Links

Official site
IMDB pagina