Nieuws special

Wereldpremière Star Trek XI in Amsterdam

Star Trek XI - Bridge

Op woensdag 6 mei heeft Pathé Arena op IMAX formaat de wereldpremière van de film waar we met zijn allen naar uitkijken. En natuurlijk helpt The Federation mee om er een onvergetelijke avond van te maken!

Het gaat werkelijk een unieke avond worden. Niet alleen is de film maar liefst twee dagen eerder in Nederland te zien dan de officiële première in Amerika, maar tevens kun je de film die avond maar liefst twee keer zien als je wilt! Daarnaast biedt Pathé Arena samen met The Federation een speciaal VIP arrangement aan voor slechts €25, waarbij je zowel voor als na de film jezelf helemaal in Star Trek sferen kunt gaan begeven en de film kunt zien!

Binnenkort zullen we meer details bekend maken, maar bezoekers van The Federation site en donateurs van The Federation krijgen binnenkort de gelegenheid om hun plaatsje voor dit evenement vast te leggen, zodat je er zeker van bent dat je dit evenement niet zult missen!

Gezien de verwachtte (internationale) belangstelling raden we jullie aan om onze site goed in de gaten te houden. En natuurlijk zullen de donateurs van The Federation voor dit evenement kunnen genieten van speciale extra's.

Binnenkort volgt meer! Verder nieuws en berichtgeving over de première zal zowel in Nederlands als in het Engels gegeven worden. Zoals je van ons gewend bent, brengen we zo gauw wij iets weten dit zo snel mogelijk op deze website.

Geplaatst om 20:12u op 10/03/2009 door Data - origineel artikel - top

Nieuwe Star Trek XI Trailer!

Vandaag op YouTube en The Federation, morgen op de officiële site?

Bezoekers van het Federation Forum weten het al: op YouTube staat al een redelijke versie van de nieuwe trailer van Star Trek XI!

Daarnaast kun je een betere kwaliteit van deze trailer downloaden via The Federation voor diegenen die het graag wat vaker willen bekijken. (Mocht dit niet lukken door op de link te klikken, klik er dan met je rechter muisknop op en kies voor 'doel opslaan als')

De trailer zal, als het goed is, morgen op de officiële site in nog betere kwaliteit te bekijken zijn.

Wat de trailer al wel duidelijk maakt is dat er duidelijk herkenbare TOS zaken in verwerkt zitten, maar dat de film absoluut zijn eigen tempo en karakter heeft.

Met dank aan Calastir en Robin Hiert voor de links en informatie!

Geplaatst om 21:26u op 16/11/2008 door Data - origineel artikel - top

ST XI Foto's download!

In onze vorige post over de officiële release datum hebben we jullie al een aantal mooie promotie foto's laten zien. Deze zijn, samen met een extra foto, nu in hoge resolutie te downloaden!

Hoe? Wel, heel simpel: Klik op een van de onderstaande afbeeldingen en je krijgt de hoge-resolutie afbeelding. Download hem naar je desktop, maak er een mooie compilatie van, ofwel: Leef je uit!

We wensen jullie veel plezier! Zodra we meer van dit soort materiaal beschikbaar hebben zullen we het vanzelfsprekend aan jullie doorgeven.

De Crew. Klik voor de grote versie!De Brug. Klik voor de grote versie!Spock en Kirk. Klik voor de grote versie!USS Kelvin onder vuur. Klik voor de grote versie!USS Kelvin. Klik voor de grote versie!Kirk na een noodlanding. Klik voor de grote versie!Nero. Klik voor de grote versie!


Geplaatst om 20:20u op 04/11/2008 door Data - origineel artikel - top

Officiële releasedatum Sar Trek XI bekend!

De datum was al eerder gepubliceerd, maar het is nu officiëel: Op 7 mei 2009 zal Universal Pictures de film uitbrengen in de Nederlandse Bioscopen.

Hiermee komt er een eind aan de geruchtenstroom dat de film mogelijk toch nog vervroegd zou worden uitgebracht in verband met andere blockbusters die rond deze tijd in de bioscoop te zien zijn.

'The Future Begins' zal dus zelfs een dag eerder in de Nederlandse Bioscopen te zien zijn dan momenteel op de officiële movie site startrekmovie.com wordt aangekondigd. Of dit betekent dat deze datum nog zal worden vervroegd is nog niet bekend, maar we houden jullie natuurlijk op de hoogte!

Binnenkort hopen we jullie nog meer nieuws en de officiële foto's te kunnen tonen. Tot dan hebben we alvast een paar voorproefjes (met dank aan Ellen Hoogervorst en Captain Crash!):

De ST XI Crew

De Crew van ST XI: Chekov (Anton Yelchin), Kirk (Chris Pine), Scotty (Simon Pegg), McCoy (Karl Urban), Sulu (John Cho) en Uhura (Zoe Zaldana)

Een blik op de Brug

De brug van de Enterprise. Opvallend is dat Kirk een zwart shirt draagt en niet zijn gebruikelijke uniform. Volgens Co-producer Damon Lindelof speelt dit een belangrijke rol in het verhaal.

Spock

Beginnende vriendschap tussen Kirk en Spock?

Battle

De USS Kelvin wordt aangevallen.

Kirk

Kirk komt na een noodlanding in een koud parket terecht

Badguy

Ook in Star Trek XI komt een 'bad guy' voor: Nero, gespeeld door Eric Bana, hier te zien op de brug van zijn schip. De identiteit van Nero blijft nog steeds een mysterie. Op de vraag of Nero een Romulan is, wilde Damon Lindelof alleen het volgende loslaten: "We kunnen duidelijk zien dat Nero puntige oren heeft en dat maakt hem in feite een Vulcan of een Romulan. En het lijkt me onwaarschijnlijk dat hij een Vulcan is. Hij lijkt gewoon niet erg logisch denkend op deze foto. Dus trek je eigen conclusie."

Geplaatst om 08:09u op 26/10/2008 door Data - origineel artikel - top

Eerste beelden uit Star Trek XI in November!

Als alles meezit kunnen we in november al de eerste beelden zien van Star Trek Xi in de uit te brengen trailer, zo meldt Trekmovie.


J.J. Abrams staat erom bekend dat hij zich graag hult in geheimzinnigheid, maar misschien moet hij met deze traditie breken nu hij aan een project met een enorm budget werkt. TrekMovie verwacht namelijk in november een echte trailer voor de nieuwe Star Trek film, met echte beelden uit de film: interieur en exterieur van de Enterprise, en een stuk dialoog!

Tot nu toe moesten de fans het doen met een teaser zonder echte beelden erin, en met uit de studios gesmokkelde opnamen. Maar hopelijk komt daar binnenkort verandering in! Wanneer de trailer precies uitkomt is nog niet bekend.

Volgens de studiobronnen zou dit het begin moeten worden van een publiciteits-campagne waarin langzaam de sluier van geheimzinnigheid rond de nieuwe film opgeheven gaat worden: beelden, interviews en mededelingen. Tot nu toe zijn die maar mondjesmaat verstrekt en vaak buiten het officiële circuit om. Uiteraard houdt The Federation je hiervan op de hoogte!


Bron: Trekmovie

Geplaatst om 19:57u op 13/10/2008 door GaiusBaltar - origineel artikel - top

Abrams houdt de Star Trek principes in acht

In een interview geeft Abrams aan bij het maken van Star Trek XI zijn best te doen zich aan het gedachtengoed van Star Trek te houden, maar toch ook niet te overdreven te werk te willen gaan.

Abrams deed de uitspraken tijden een interview met Chris Moyles op BBC Radio 1. Hij vertelde hier over de de dingen die wel en niet in de film te zien zullen zijn. Zo zijn er geen veiligheidsgordels op de Enterprise, maar is er wel een toilet aanwezig.
Abrams noemde specifiek een scene waar een van de karakters zich aan boord van een shuttle op het toilet bevind omdat hij bang is om te vliegen.

Ofschoon Abrams voor een deel kon uitgaan van de dingen die gemeengoed zijn in het Star Trek Universum, moesten er voor de nieuwe film ook zaken worden 'uitgevonden' voor de film. Hierin werd Abrams ook geconfronteerd met het feit dat niet alle regels voor het Star Trek Universum altijd gelijk zijn gebleven. Zijn voornaamste doel voor de nieuwe film, ondanks dat het een Star Trek film is, is om uiteindelijk iets nieuws te creeëren wat zijn eigen bestaansrecht heeft.

Abrams grootste uitdaging is ervoor te zorgen dat de film niet te ver doorschiet. Hij verwijst hier in het interview naar de parodie 'Galaxy Quest', en de angst om in die richting af te dwalen.

'Er zijn momenten geweest dat ik het mijn grootste uitdaging vond om de film niet te verknallen', verteld Abrams in het interview.

Tijdens het interview gaf Abrams aan dat de opnames bijna beëindigd waren, dat er een RedShirt gaat sterven, dat Kirk op een gegeven moment een goudkleurig uniform draagt en dat Shatner er niet in meespeelt.

Voor het volledige interview kan je kijken op de website van BBC Radio 1

Geplaatst om 09:57u op 21/09/2008 door Data - origineel artikel - top

Shatner nam geen genoegen met cameo

Lang is er gedebatteerd over de (ontbrekende) rol van William Shatner in de nieuwe Star Trek film. Na lange tijd is er duidelijkheid over waarom Shatner niet mee speelt in Star Trek XI.

Abrams, de producer en regisseur van de nieuwe ST film, legde uit dat Shatner in eerste instantie in het script geschreven stond. Echter de acteur zag zich graag een prominentere rol spelen dan een korte flashback scene. Abrams heeft nog geprobeerd om Shatner in zijn film te krijgen, maar de film te centreren op het karakter van Shatner was geen optie.

Bron: AMCTV

Geplaatst om 13:33u op 10/09/2008 door Robbie - origineel artikel - top

Nieuwe Posters Star Trek XI

Op Trekmovie.com zijn nieuwe posters te bewonderen met Sulu, Scotty, Chekov en Mccoy.

De nieuwe posters


Net zoals de vorige keer gaat het hier om vier losse posters die samengevoegd het Logo worden.

Je ziet op deze posters van linksboven naar rechtsonder:

John Cho (Sulu), Simon Pegg (Scotty), Anton Yelchin (Chekov) en Karl Urban (McCoy).

Op Trekmovie.com kan je ook de afzonderlijke posters bekijken!

Geplaatst om 10:39u op 15/08/2008 door Data - origineel artikel - top

Star Trek XI: De eerste officiële cast foto's!

Vandaag had Entertainment Weekly de primeur: de eerste cast foto's van de nieuwe Star Trek film werden getoond.

Op de TrekMovie Website zijn indringende foto's te zien van Chris Pine als de nieuwe Captain Kirk, Zachary Quinto als Spock, Zoe Saldana als Uhura en Eric Bana als Nero. Tesamen vormen deze plaatjes het bekende Federation logo.Bezoekers van de Comic Con in San Diego kunnen deze plaatjes trouwens op posterformaat bewonderen.

Met dank aan Captain Crash die dit onderwerp op het forum onder onze aandacht bracht.

Bron: Trekmovie.com

Geplaatst om 12:13u op 18/07/2008 door Robbie - origineel artikel - top

Star Trek XI: Nieuwe Spy-Photo's

Met nog minder dan één jaar te gaan is er steeds meer bekend over het elfde deel van de Star Trek serie.

Helaas is dat niet altijd via de officiele kanalen, J.J. Abrams houd zijn geheimen goed bij zich. Gelukkig zijn er nog altijd de websites en de Star Trek fans die hun informatie wel met ons willen delen.

Hier vind je nieuwe Spy-Photo's die gemaakt zijn van een buitenlokatie.

Geplaatst om 14:10u op 01/06/2008 door Robbie - origineel artikel - top

Rooskleurige toekomst voor Star Trek?

Nu de opnames voor Star Trek XI in volle gang zijn, willen de acteurs in een interview nog wel eens iets loslaten over de Star Trek franchise. Of dit bedoeld is of een verspreking blijft de vraag, maar het laatste gerucht geeft de fans goede hoop.

Scotty

Simon Pegg ('Scotty') laat in een interview met de Australische krant de Herald Sun los dat hij een contract heeft getekend voor 9 jaar.

"I was slightly worried about tying myself into a franchise for nine years. It was obviously something to think about, but J.J said, 'If the worst thing that happens is we get to hang out every three years and have great fun, what's the problem?' I thought that was a great argument"

Ook al zijn de exacte bepalingen uit het contract ons natuurlijk onbekend, hieruit kunnen we opmaken dat er in ieder geval de intentie bestaat om bij een succes van deze film de reeks voort te zetten met zeker nog twee opvolgers, welke om de 3 jaar uit zouden moeten komen. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de franchise, maar voor diegenen die met het TNG tijdperk of later zijn opgegroeid en hopen op een continuatie van één van de latere series op het grote scherm kan dit nieuws als een mokerslag vallen. Het zou betekenen dat we de komende jaren geen Star Trek uit de 24ste eeuw op het witte doek hoeven verwachten.

(ingezonden en geschreven door Ellen)

Geplaatst om 09:15u op 15/03/2008 door Jan - origineel artikel - top

Nieuwe feitjes en geruchten omtrent Star Trek XI

Na de bekendmaking dat de film niet rond kerst zal uitkomen maar in mei 2009 is er weer interessant nieuws te melden.


Zo valt er te melden dat er twee acteurs,die een rol hebben in de nieuwe film, bekend zijn geworden. Darlena Tejeiro en Paul Townsend gaan de cast versterken. Townsend zal een rol als Starfleet security officer tot zich nemen. Welke rol Tejeiro precies heeft vervult is nog onbekend.

Nog een interessant feitje is dat Abrams duidelijkheid geeft over zijn rol in het verschuiven van de release datum. Zo legt hij uit dat het nieuws hem is medegedeeld en hij geen stem had in het besluit. Daarnaast gaf hij aan dat de nieuwe datum meer mogelijkheden bied om een groter publiek te trekken.

Anton Yelchin heeft een uitgebreide beschrijving gegeven over het script. Volgens hem is het een klassiek verhaal. Een verhaal waar iedereen zijn favoriete karakter ge•ntroduceerd wordt en hoe de karakters op de Enterprise terecht zijn gekomen. Het zou gaan om een episch verhaal vol met actie en drama.

Het meest interessante bericht wordt medegedeeld door een reporter van IESB die aangeeft dat Tom Cruise de set heeft bezocht. Een bericht die de geruchten over een cameo door Cruise voedt.

Geplaatst om 12:18u op 04/03/2008 door Robbie - origineel artikel - top

Het wordt een Star Trek loze kerst....

Bezoekers van de Paramount website, en de officiële website van Star Trek XI hebben het misschien al gelezen: De nieuwe release datum van de nieuwste film is nu mei 2009!

Volgens bronnen zou deze verschuiving te maken hebben met een algemene grote herindeling van release datums van Paramount en Dreamworks. Bovendien heeft de film op dit moment dan geen echte concurrenten, wat bij kan dragen aan de opbrengsten. Paramount denkt bovendien dat de film het aankan om tegen de zomer uit te komen met andere mogelijke blockbusters.

Volgens Trekmovie heeft woordvoerder Michael Volman aangegeven dat de verschuiving niets te maken heeft gehad met de schrijversstakingen van de afgelopen maanden. De film komt nog steeds gereed binnen de originele planning maar men verwacht dat de nieuwe releasedatum meer opbrengsten met zich mee brengt.

Wat de reden ook is, zowel op de Paramount Site als de officiële website van de film is voorlopig alleen de nieuwe releasedatum aangegeven en moeten we het met deze informatie doen.

Het is te hopen dat Paramount dan in ieder geval een 'echte' wereldwijde release zal uitbrengen zodat we hier in Nederland samen met de rest van de wereld kunnen genieten.

We houden jullie natuurlijk op de hoogte van het verdere nieuws!

Met dank aan Gowron voor deze tip!

Geplaatst om 13:28u op 16/02/2008 door Data - origineel artikel - top

Nederlandse gastrol voor Star Trek XI

Weer zijn er twee nieuwe namen toegevoegd aan de cast voor ST XI: Kelvin Yu en de Nederlandse Lucia Rijker.


Kelvin Yu is misschien een nog niet zo bekende naam, maar hij heeft al rollen gespeeld in onder andere 'Cloverfield' en 'Ghost Wisperer'. Hij speelt een rol als technisch medicus. Zijn opnames zouden ondertussen al achter de rug zijn.


Lucia Rijker is het meest bekend als professionele bokser en kick-bokser (ze is 4x wereldkampioen geworden), maar heeft ook al een rol gespeeld in onder andere 'JAG', 'I Love you Mommy' en 'Million Dollar Baby'. Ze heeft ook een terugkerende rol in 'The L Word'.

Volgens de geruchten speelt zij een Romulan communications officer, wat de geruchten over Romulans in de nieuwe film alleen maar versterkt. Ze heeft zelfs een sprekende rol. Haar opnames zullen volgens plan eind februari / begin maart plaatsvinden.


Bron: nu.nl

Geplaatst om 15:33u op 12/02/2008 door Data - origineel artikel - top

Star Trek XI: Teaser

Vandaag is in de United States Cloverfield, de nieuwste film van J.J. Abrams (de regisseur van Star Trek XI), in première gegaan. Bioscoopbezoekers worden getrakteerd op de eerste officiële teaser-trailer van Star Trek XI.
Dit nieuws was eind vorige maand al uitgelekt via websites als MTV Movie Blog en TrekToday. De grootste Star Trek fans zaten dus al bij de première van Cloverfield klaar in de zaal met een bak popcorn op schoot om een eerste glimp van de nieuwe Enterprise op te kunnen vangen. Dat ze vervolgens een 2 uur durende monsterfilm moesten kijken werd dan maar voor lief genomen.

Schrik niet want hier is ie dan, en je hoeft er geen monsterfilm voor uit te zitten: de nieuwe 'oude' USS Enterprise!

http://img292.imageshack.us/img292/4526/ussenterprisenm3ml5.jpg

Zo te zien mag er nog wel wat aan gebeuren voor hij klaar is voor 'release'.

Of de teaser ook in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend. De kans is echter groot dat het gaat om een uitsluitend Amerikaanse release. In dat geval zullen we het voorlopig nog met de eerste beelden van YouTube moeten doen.

Klik hier om de teaser op YouTube te zien.

Bron: diverse filmsites & YouTube
Met dank aan Ellen voor het insturen van het artikel.

Geplaatst om 13:46u op 19/01/2008 door Robbie - origineel artikel - top

Ben Cross gecast als Sarek

De acteur, bekend van onder andere 'Chariots of fire' en 'War inc' zal de rol van Spock's vader op zich nemen.Hiermee zijn de ouders van Spock voor de nieuwste Star Trek film dan ook gecast (eerder meldden we jullie al dat Winona Ryder als moeder van Spock is gecast).

Ofschoon hij het meest bekend is vanuit zijn rol als Harold Abrahams in de film 'Chariots of Fire', zijn zijn acteerprestaties in vele films en TV series te bewonderen. We noemen bijvoorbeeld 'Species, the Awakening', 'War inc.', 'Exorcist: The Beginning', 'Spartacus' en 'The Potato Factory'.

Wederom dus een acteur van formaat die JJ Abrams aan de cast heeftt weten toe te voegen!


Met dank aan Paul Magielse voor de tip via de Insturen Link.

Bron

Geplaatst om 19:31u op 27/11/2007 door Data - origineel artikel - top

Bruce Greenwood wordt Pike

Over wie de rol van Christpher Pike zal spelen waren de meeste roddels te vinden op het web. Maar nu is er eindelijk duidelijkheid over wie deze rol zal vervullen.

Bruce Greenwood was voor de fans een volledig onverwachte keuzen. Namen zoals of Ray Liotta, Tom Cruise en Josh Lucas dwaalden over het web, echter de naam Bruce Greenwood was nog nooit eerder gevallen.Greenwood is een succesvolle acteur die een Gemini award en een Golden Satellite Award op zijn c.v. heeft staan. Naast de gewonnen awards mag hij ook pronken met 6 nominaties voor o.a. "Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture" en "Best Performance by an Actor in a Leading Role".

Ook films als I Robot, Deja Vu, Thirteen days en de nog uit te komen National Treasure: Book of Secrets mag hij op zijn c.v. plaatsen.

Geplaatst om 09:55u op 11/11/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Wederom twee nieuwe namen voor Star Trek XI

De sterrencast blijft groeien! Vandaag meldt moviesite IESB de toevoeging van Jennifer Morrison en Chris Hemsworth aan de toch al indrukwekkende cast van Star Trek XI.


Jennifer is momenteel wekelijks op de Nederlandse TV te zien als de aantrekkelijke Dr. Cameron in de populaire serie 'House M.D'. Het is nog onbekend welke rol zij in de nieuwe Star Trek film op zich zal nemen, maar de geruchten gaan dat dit of Janice Rand, of Carol Marcus (de moeder van Kirk's zoon) zal zijn.

Chris vertolkt de afgelopen vier jaar de rol van Kim Hyde in de al bijna 20 jaar lopende Australische serie 'Home and Away'. Hij zal George Samuel Kirk gaan spelen, de vader van James T. Kirk.

Met dank aan Ellen voor het schrijven van het artikel en het aanleveren via de insturen link.

Geplaatst om 12:01u op 10/11/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Winona Ryder gecast voor elfde Star Trek film

Winona Ryder heeft een rol bemachtigd in de nieuwe Star Trek-film. De 36-jarige actrice gaat Amanda Grayson spelen, de moeder van de jonge Spock.

Abrams maakte geen grappen toen hij bekend maakte grote namen binnen te halen voor de nieuwe Star Trek film. Ryder is onder andere te zien geweest in de films Beetle Juice, Great balls of fire, Edward Scissorhands, Bram Stoker's Dracula, Alien: Resurrection, Little Woman en the Age of innocence. Voor de laatste twee films heeft ze zelfs een Oscar nominatie in de wacht weten te slepen. Ryder is duidelijk een ster van formaat en daardoor een prachtige aanvulling op de cast.
Met dank aan Ellen voor het geven van de tip via de insturen link. Bron

Geplaatst om 19:18u op 09/11/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Online Petitie voor William Shatner

Niet alleen voor de fans, maar ook voor William Shatner was het een teleurstelling dat hij niet in de nieuwste Star Trek Film zal spelen. Maar fans zouden geen fans zijn als ze daar geen spontane actie voor zouden beginnen...

William T. Kirk

Volgens een interview dat Shatner op 18 oktober heeft gegeven bleek dat ook bij Shatner Star Trek nog niet uit het beeld is verdwenen. Hij geeft zelfs toe dat hij het vreemd vind dat Leonard Nimoy een prominente rol speelt en er geen plaats is voor hem.

Kirsten Verdel heeft daarom een speciale website, wewantkirk geopend, waar fans steunbetuigingen kunnen achterlaten om JJ Abrams over te halen om hem toch in de nieuwste film te laten meespelen.

Een van de moeilijkheden zou zijn dat Kirk in 'Generations' stierf, maar volgens Shatner is dit Science Fiction en als men in films in staat is om uitgestorven dinosauriers weer tot leven te wekken dan moet dat voor Kirk toch ook geen probleem zijn?

Het lijkt ondergetekende echter zowieso geen probleem aangezien de film zich in het verleden afspeelt, maar wie weet wat het script daar over te zeggen heeft...

Dus ben je voor deelname van Shatner in de nieuwste Star Trek film, doe dan mee met deze poging op http://www.wewantkirk.com

Geplaatst om 12:13u op 04/11/2007 door Data - origineel artikel - top

Cruise ontkent cameo Pike

Tom Cruise ontkent dat hij een rol zal hebben in de nieuwe Star Trek film.

Het Britse blad Empire heeft Cruise de vraag gesteld die al veel eerder gesteld had moeten worden. Zal Cruise meespelen in de nieuwe film?

Empire
At last night's Lions For Lambs premiere at the Times BFI London Film Festival, we asked Cruise if the internet rumours that he'll be cameoing as first Enterprise captain Christopher Pike in JJ Abrams Star Trek were true. To which he peered bemusedly from beneath his back-to-school haircut. "What? No, I'm not in that," he said. We had to explain to him that the internets were saying he was going to appear. "Nope. It's just rumour".


Bron: Empire

Geplaatst om 09:42u op 24/10/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Urban wordt Leonard 'Bones' McCoy

Vandaag maakte Startrek.com bekend dat er weer een rol is vervuld. De Nieuw-Zeelander Karl Urban zal de rol van Dr. Leonard 'Bones' McCoy spelen.

Urban is geen onbekende voor de screenwriters Alex Kurtzman and Roberto Orci. Zij hebben eerder samengewerkt met Urban aan de serie Xena, een serie die nog steeds door zijn succes een cult status heeft behouden. Wij Europeanen zullen hem het meest herkennen van de films: Lord of the Rings, The Bourne Supremacy en de Chronicles of Riddick. Al met al lijkt het er op dat Abrams een acteur van kwaliteit heeft binnengehaald.Nu bekend is wie McCoy zal spelen is er nog maar één grote rol die vervult zou moeten worden (zover bekend). De rol van Christopher Pike is er één waar al veel geruchten over rond gaan. Het is nog steeds onduidelijk hoe groot deze rol daadwerkelijk zal zijn en of men op zoek is naar een grote naam.

Naast het nieuws over Urban melde Startrek.com ook het goede bericht dat de overeenkomst tussen Chris Pine en Abrams definitief is.

Geplaatst om 09:29u op 18/10/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Chris Pine is ge-Kirk-ed

Vandaag is het goede nieuws naar buiten gekomen dat Chris Pine zal meespelen in de elfde Star Trek film als Kirk.

Al heeft Paramount dit nog niet bevestigd het is zeer aannemelijk dat Pine de rol zal spelen. De jonge Amerikaan zou een rol in de film "White Jazz" hebben laten schieten voor het karakter Kirk. Director Joe Carnahan schreef het volgende hierover op zijn website: 'The young man playing Junior Stemmons has opted to 'go where no man has gone before' and thus, had to bow out of White Jazz.'


Pine heeft een vrij kort maar heftig acteer verleden. In 2003 heeft hij één aflevering ER gedaan en is inmiddels uitgegroeid tot een acteur die hoofdrollen naar zich toe kan trekken. Toch zijn sommige mensen teleurgesteld aangezien er eerder grote namen genoemd zijn, zoals Matt Damon en Tom Cruise.

Bron: Smokin' Joe Carnahan

Geplaatst om 09:09u op 16/10/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Star Trek $150-160 miljoen?

Meer dan 150.000.000 dollar, dat zou het budget zijn voor Abrams om de nieuwe film te verwezenlijken. Eerder konden wij al melden dat het budget groot zou zijn, maar als we de website Moviehole mogen geloven kunnen we het wel gigantisch noemen.

Paramount zou hier een groot risico mee nemen. De film Nemesis is geproduceerd voor het bedrag van 60 miljoen dollar en bracht daarmee 67 miljoen dollar in het laatje. Blijkbaar denkt men nu groter over Star Trek en heeft men veel vertrouwen in Abrams.

Wat kan je doen met 150 miljoen? Om je een idee te geven, je zou de eerste twee Terminator films kunnen maken en nog genoeg geld overhebben om vijf keer het duurste huis in Nederland te kopen. Voor dit geld maak je een film zoals Pirates of the Caribbean: At Worlds End, Alexander, Transformers of Pearl Harbor. Je wordt er even stil van als je beseft dat met dit budget Star Trek in de top 20 zou komen van films met het grootste budget.

En voor 150 miljoen dollar kan je 5.616.557 standaard donateurschappen bij The Federation nemen!

Geplaatst om 14:45u op 12/10/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Sulu & Scotty bekend

Simon Pegg en John Cho zijn toegevoegd bij de inmiddels al indrukwekkende cast.

De Britse komediant Simon Pegg zal de rol van Montgomery Scott spelen in de, op 25 december uitkomende, nieuwe Star Trek film. Deze 37 jarige man heeft in veel series en films gespeeld, maar wij Nederlanders zijn het meest bekend met zijn werk in Mission Impossible III, Shaun of the Dead en de hit serie Band of Brothers. Pegg heeft al eerder gewerkt met de schrijvers en director aangezien het zelfde team ook MI III hebben verzorgd.John "Hikaru Sulu" Cho is van afkomst Zuid-Koreaan maar vanaf zijn zesde jaar is hij opgegroeid in LA. Cho heeft veel televisie-werk gedaan maar op het grote doek werd hij bekend door zijn rol in American Pie deel 1, 2 en 3. Naast acteren maakt hij ook deel uit van de band "Left of Zed". Wie John wilt horen rocken kan op deze website genieten van zijn doordringende stem.

Geplaatst om 15:18u op 12/10/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Slechterik gecast

Eric Bana zal de geschiedenis gaan als de slechterik van de elfde Star Trek film. De acteur heeft al een indrukwekkende curricula, waar hij deze film aan kan toevoegen.

Bana is het meest bekend om zijn rollen in Hulk, Troy and Munich. Het doel van Abrams om een grote naam binnen te halen voor deze rol lijkt hiermee vervult.


Eric Bana

Inmiddels zijn al veel rollen vervult. Echter de rol waar de mensen het meest naar benieuwd zijn is natuurlijk die van Captain Kirk. Chris Pine zou in gesprek zijn voor deze rol volgens het blad: Hollywood Reporter. Het zal niet lang meer duren voordat hier meer duidelijkheid over komt.

Geplaatst om 18:13u op 11/10/2007 door Robbie - origineel artikel - top

En ook de nieuwe Uhura is bekend!

Zo langzamerhand worden steeds meer namen onthuld van degenen die de nieuwe Star Trek film moeten gaan duwen. Vandaag maakte StarTrek.com bekend dat actrice Zoë Saldana in de voetsporen zal gaan treden van Nichelle Nichols.


Zoe zal samen met Zachary Quinto (Spock), Anton Yelchin (Chekov) en Leonard Nimoy (Spock) in Star Trek XI te zien zijn als een jonge Uhura.

Zoë Saldana heeft al aardig wat op haar naam staan, zo trad ze op de eerste Pirates of the Caribbean film en recentelijk werkte ze met J.J. Abrams in zijn Six Degrees.

Bron: StarTrek.com, met dank aan BajorRon voor de tip.

Geplaatst om 16:34u op 21/09/2007 door Jan - origineel artikel - top

Ain't it Cool, al die roddels

De Ain't it Cool website staat bekent als één groot roddelcircuit. Soms staan er puur speculaties, soms waarheden maar vaak puur roddels.

De site claimt nu een tip te hebben gekregen van iemand die de casting sheet in handen heeft gekregen. Daarin staan de leeftijden van de karakters vermeld. Voor de gemiddelde Trekkie niets interesants, aangezien de verschillende leeftijd verhoudingen wel te raden zijn als men naar het scherm kijkt.

Echter wat wel interessant is, zijn de karakters die mee spelen. Het is inmiddels bekend dat Spock en Kirk mee doen, maar van de andere karakters is nog vrijwel niets bekend. Zie hier wat men claimt te hebben ontdekt:

[JAMES KIRK] 23-29 Handsome, cocky self assured and earnest. Great physical condition. 6 ft or less

[LEONARD (BONES) MCCOY] -28-32 Medic on the Enterprise. Smart, clever and a bit danger-loving. Dark hair, blue eyes.

[UHURA] 25ish -African American. Brilliant, beautiful, heroic and FUN!, Uhura is almost tom-boyish - as if she grew up in a house full of brothers.

[SULU] 25-32 -Asian American male (preferably Japanese). Helmsman on the Enterprise. Extremely fit, capable and dedicated. A bit of a wildcat.

[MONTGOMERY(SCOTTY) SCOTT] -28-32 a brilliant ship's engineer. Must be able to do a flawless Scottish accent!


Logischerwijs staat de rol van Spock er niet tussen aangezien deze al vervult is door Zachary Quinto.

Geplaatst om 14:02u op 06/08/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Star Trek: Spock is gecast

Vandaag verscheen op de website van startrek.com de aankondiging waar men al lange tijd op zat te wachten.

Zachary Quinto, nu te zien als het karakter Sylar in de populaire serie "Heroes", zal de rol van Spock spelen. Dit maakte J.J. Abrams bekend op de Comic Con in San Diego. Maar dat is niet alles! Ook Leonard Nemoy die Spock speelde in de originele serie zal deze rol vervullen.


Over de rol van de jonge Kirk is nog niets bekend en momenteel zijn ze druk bezig om deze te vervullen. Of William Shatner hier nog een rol in zal spelen is onduidelijk. J.J. geeft aan dat het zowel voor meneer Shatner als voor de fans interresant moet zijn.

Naast de aankondiging van de eerste cast member is er ook een nieuwe film poster verschenen. Klik hier voor het artikel van Startrek.com waar je ook de poster kan vinden

Geplaatst om 21:52u op 28/07/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Zit Spock in (of niet in) Star Trek XI?

William Shatner praat over Star Trek XI met Leonard Nimoy. Hij praat daarover op ShartnerVision. Maar wat zegt hij er over? Speelt Leonard er in mee?


klik hier om het te zien en te horen

Weet jij het? Spock komt, lijkt het, in de film voor. Nimoy dus ook, "because he needs the money" (omdat hij het geld nodig heeft), als je Bill mag geloven.

Vertel jij maar wat jij denkt in een reactie op dit bericht!

Geplaatst om 21:53u op 12/07/2007 door Jan - origineel artikel - top

ILM gaat de visuele effecten doen voor "Star Trek"

Trekmovie.com heeft twee feiten weten te achterhalen die niet geheel als een verrassing zullen komen met betrekking tot de nieuwe film.

Ten eerste hebben ze uit diverse bronnen vernomen dat George Lucas's Industrial Light & Magic (ILM) gekozen is om de effecten te gaan doen voor Star Trek (2008). Geheel volgens de bekende Star Trek geheimhouding willen Paramount noch ILM bevestigend antwoorden op vragen hierover. Abrams heeft eerder met ILM gewerkt aan M:I:III. Ook de schrijvers Orci en Kurtzman hebben goede herinneringen aan ILM door hun samenwerking voor de Transformers Film.

Trek en ILM hebben een lange geschiedenis samen, beginnende in 1982 met Star Trek II :The Wrath of Kahn, wat op dat moment pas hun 3e non Lucas project was. ILM betiteld het cgi Genesis Effect uit STII nog steeds als een van hun belangrijkste ontwikkelingen. Andere Trek producties waar ILM aan meegewerkt heeft zijn STIII, STIV, STVI Generations en First Contact. Ook deden zij de effecten voor de Pilot van de serie Star Trek The Next Generation. Naast Star Trek is ILM natuurlijk betrokken geweest bij alle zes Star Wars films en films als Galaxy Quest, The Chronicles of Riddick, Space Coyboys, Deep Impact, Starship Troopers, E.T. En natuurlijk Spaceballs.

Ander nieuws wat trekmovie.com heeft kunnen bevestigen is het feit dat de Enterprise (NCC 1701) in de film te zien zal zijn. De Star Trek schepen en met name de Enterprisen zijn helden op zich. Het is nog niet zeker hoe groot de rol van de Enterprise in de film zal zijn maar de schrijvers hebben de film betitled als een "Starship adventure".

Hoe zal de Nieuwe Enterprise er uit zien? De Enterprise uit The Original Series is nooit op het witte doek te zien geweest. Speciaal voor The Motion Picture onder ging het schip een "refit" om er op het scherm beter uit te zien. De Enterprise voor de nieuwe film zal zijn uit de periode vlak voor The original Series. Waar CBS Digital bezig om voor Star Trek Remastered de Originele Enterprise zo goed mogelijk na te maken zal de nieuwe film een op zichzelf staand project zijn. Fans moeten dus rekenen op enkele verschillen met betrekking tot de nieuwe film. Tot op heden hebben de filmmakers weinig gesproken over hoe de film eruit gaat zien, maar dit is een punt waar ze over nadenken. Anders dan hun poging om het verhaal te laten passen in de Trek geschiedenis kan het wel eens zijn dat ze met de look wat flexibiliteit in handen nemen.

Origineel artikel op Trekmovie.com

Geplaatst om 22:53u op 03/07/2007 door marchel - origineel artikel - top

Keep it simple, keep it "Star Trek"

Roberto Orci, schrijver van de elfde Star Trek film, is er vrij zeker van dat de werktitel "Star Trek" ook de daadwerkelijke titel zal worden voor deze film.

"how do you deny it? They might pretend it is not the official title but what else is it going to be?" zei Orci tegen de reporter van Trekmovie.com. Daarmee geeft de schrijver weer hoe men momenteel denkt over de titel. Het ligt het meest voor hand en zal daarmee ook het publiek het meest aanspreken.

Ook uit het interview wordt duidelijk dat J.J. Abrams liever heeft dat men de nieuwe film simpel weg "Star Trek" noemt. Daarmee lijkt alles er momenteel op te wijzen dat de elfde film daadwerkelijk de naam Star Trek zal dragen. Maar met nog bijna een anderhalf jaar te gaan kan er een hoop veranderen en of men bij Paramount nog steeds het zelfde denkt, dat blijft voorlopig nog de vraag.

Geplaatst om 14:10u op 18/06/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Orci & Kurtzman onthullen

Interessant, dat waren de uitspraken van Alex Kurtzman en Roberto Orci tijdens een interview met MTV. Er komt steeds meer helderheid over de inhoud van de film.

Echter het blijft nog steeds een raadsel wie er nu in de film komen. Het script is af, maar het is nog geheel onduidelijk welke karakters er in komen (behalve Kirk & Spock) en wie deze rollen zouden kunnen vervullen. Hieronder de uitspraken die ons het meest opvielen uit het interview:

First things first: From the sound of it, fans can rest assured that subtitles about undiscovered countries and insurrections are a thing of the past. Kurtzman and Orci told MTV that their film is titled, quite simply, "Star Trek." "That's the intended title. I don't think we want to put any colons or anything on it," Orci said.

What they will say, however, is that the film will be a starship-based adventure. "I don't know how you make 'Star Trek' without a starship," Orci laughed. "You have to trek through the stars, so you need a ship for that. There, you got something out of us!"

Speaking of the old guard, Shatner and Nimoy recently visited with Orci, Kurtzman and Abrams. According to the writers, the meetings went well. "It was pretty much the most stressful thing ever, but it was wonderful," Kurtzman said. "They were amazing."

Bron: MTV website

Geplaatst om 09:30u op 09/03/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Star Trek XI: Officiële aankondiging

Het is officiëel, in de herfst van 2007 zal er begonnen worden met filmen. Eerder was het al aangekondigd dat het script klaar was en dat Abrams (producer) de film zal regisseren. Het was nu alleen nog maar wachten totdat de volgende stap van het proces aangekondigd zou worden.


Paramount heeft als release datum kerstdag 2008 aangekondigd. Het is nog onduidelijk of het gaat om een wereld première en of deze datum dan ook zal gelden voor Europa.

Bij de officiële aankondiging werd er ook nog ingegaan op de inhoud van de film. Het betreft een prequel met een jonge James T. Kirk en Spock, maar de meeste fans wisten dit al.

Nu er een datum staat voor filmen en deze in de nabije toekomst ligt, is het aannemelijk dat het niet lang meer zal duren voordat er gecast zal worden. Wil je weten wie de nieuwe Kirk of Spock wordt? Hier op Federation.nl zullen we je op de hoogte houden.

Geplaatst om 09:17u op 01/03/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Star Trek XI: toch wel Abrams

Het staat op StarTrek .com: Abrams gaat toch de regie zelf doen.


Althans in The Hollywood Reporter staat dat J.J. Abrams heeft getekend om de 11e film te regiseren. Zijn woordvoerder weigert aan de andere kant weer commentaar.

Dus toch nog onzekerheid? Oordeel zelf en lees meer hier.

Geplaatst om 13:45u op 25/02/2007 door Jan - origineel artikel - top

Star Trek XI: geen Abrams wel groot budget

De laatste tijd was er weinig te melden omtrent de elfde film in de Star Trek filmreeks. Maar na een tijd van stilte zijn er weer nieuwe geruchten, sappige roddels en flinke speculaties.


Richard Arnold, oud assistent van Gene Roddeberry, schrijver en graag geziene gast op conventies heeft in een interview een uiteenzetting gegeven over wat zijn bronnen te vertellen hadden over de productie van de elfde Star Trek film.

Als eerste de release datum, deze is verplaatst naar de herfst van 2008. De release datum, zomer 2008 is van de baan. De nieuwe Indiana Jones film zou te veel in het vaarwater komen van de nieuwe Star Trek productie, vandaar de wijziging.


Ten tweede, Abrams. Het brein achter de film zal deze vermoedelijk niet regisseren. Hij zou verwikkelt zijn met andere projecten (andere websites geven aan dat dit gaat om de nieuwe Stephen King film/serie "The Dark Tower"). Abrams was diep betrokken bij het schrijven van het Star Trek script en is tevens de producer van de film. Het is erg aannemelijk dat dit niet wijzigt.

Daarnaast worden de geruchten over de acteurs Matt Damon en Ben Affleck ontkracht. Echter zijn bronnen vermelden wel dat de studio een "Big Name" op het oog heeft voor de hoofdrol.

Als laatste en misschien wel het meest belangrijk, de financiën. Het budget van de film is onlangs verhoogd. Volgens Arnolds zou het nu het dubbele zijn dan welk andere Star Trek film heeft gekost.

Geplaatst om 09:15u op 16/02/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Star Trek XI: geruchten

Captain, she's leaking rumours. The script can explode any minute! Deze tekst zou zo uit een grappige fanfilm kunnen komen. Maar nee, het is de harde werkelijkheid.


Op dit moment gaan de geruchten rustig door en als je ze allemaal zou geloven, zal het een miljarden film worden met een meters dik script. Toch willen wij de geruchten jullie niet onthouden, want geruchten kunnen waar zijn... maar misschien ook niet.

Volgens IESB, zou naast Captain Kirk ook de karakters Montgomery Scott en Captain Christopher pike verschijnen op het witte doek. Ook zou het gaan om een niet lineair verhaal. Zou het script dan gaan over tijdreizen of is deze geschreven door Quentin Tarantino?


IESB website:
So while it's old news that the new storyline will involve a young Kirk and Spock, we have been told to expect to see Captain Christopher Pike and our favourite Scottish, miracle-working engineer Montgomery Scott, or as he is best known, Scotty originally portrayed by James Doohan.

Het volledige artikel is te vinden op de IESB website.

Geplaatst om 09:28u op 17/01/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Shatner spreekt zijn mond voorbij

William Shatner heeft in een interview met Scifi Wire zijn mond voorbij gepraat.


Volgens het artikel zal de elfde film inderdaad gaan over Kirk in zijn jongeren jaren. Ook heeft J.J. een toenadering gedaan richting Shatner voor een eventuele rol. "I met with J.J., and they told me they would like me to be part of their film, but they have to write the role."

Eerder waren dit al geruchten, maar deze werden nooit bevestigd door een van de partijen.

Het volledige artikel is te vinden op Scifi Wire.

Geplaatst om 13:45u op 12/01/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Star Trek XI: Interview Abrahms

21 april 2006, dat was de datum dat wij bekend mochten maken dat er een elfde Star Trek film uit zal komen. Bijna negen maanden later weten we niet veel meer dan toen. Er zijn meer geruchten dan feiten en het is moeilijk om het kaf van de koren te scheiden.


Echter af en toe wil J.J. Abrams, de producer van de nieuwe film, een interview geven en dan kleine dingetjes onthullen. Onlangs heeft hij in een interview met Entertainment Weekly aangegeven dan een schets van het script af is. Helaas durfde hij geen uitspraak te doen over de release datum van de film. Wel kon hij vertellen dat zowel de fans als de mensen die nog geen ervaring hebben met Star Trek de film erg bevredigend zouden vinden.

Het volledige artikel is hier te vinden.

Geplaatst om 13:27u op 12/01/2007 door Robbie - origineel artikel - top

Nimoy: contractuele rechten van Spock

Als de geruchten kloppen, en het inderdaad gaat over een prequel waar Kirk en Spock in betrokken zijn, dan heeft Leonard Nimoy ook wat te zeggen.


Nimoy heeft in een interview aangegeven dat hij enige contractuele rechten heeft van het karakter Spock. Nimoy geeft aan dat als iemand anders Spock wilt spelen, zal zij dat ter goedkeuring aan hem moet voorleggen.

Leonard Nimoy: "I haven't gone there yet. I think it's premature. Although I do, by contract, have the right to approve the casting."


Ook geeft hij aan niets meer te weten dan de pers en de fans. Wat hij van het elfde deel van de Star Trek series weet, heeft hij via de zelfde kanalen opgenomen zoals iedereen. Zo blijft het Star Trek XI nog steeds een mysterie...

Geplaatst om 09:47u op 29/08/2006 door Robbie - origineel artikel - top

Star Trek XI: Shatner staat er voor open

Shatner heeft aangegeven open te staan voor een rol in Star Trek XI.


William Shatner kon niets bevestigen. Of Matt Damon de nieuwe Kirk zal spelen, of dat het verhaal überhaupt ging over een jongere Kirk en Spock, het was voor Shatner ook niet duidelijk.

Hij kon echter wel vertellen dat hij geïnteresseerd zou zijn in een rol in de nieuwe film. Na de vraag van de reporter was zijn reactie simpelweg "Oh yeah...I would love to do it." Of J.J. Abrams interesse heeft in de inmiddels 75 jarige acteur is nog niet duidelijk.De producers doen er alles aan om Star Trek XI een groot raadsel te houden. De fans kunnen op dit moment alleen maar gissen en eventueel speculeren over de nieuwe film...

Geplaatst om 09:47u op 17/08/2006 door Robbie - origineel artikel - top

TrekUnited: verwelkomt J.J. Abrams

TrekUnited, bekend van o.a. de "Save Enterprise Campaign ", heeft een competitie gestart.


Met deze competitie vragen ze aan fans om aan JJ Abrams brieven te sturen naar TrekUnited. De brief moet JJ verwelkomen in de wereld van Star Trek en aangeven wat je in de nieuwe film wilt zien. De beste brief, die uitgekozen word door een jury, wordt naar JJ Abrams toegestuurd.

TrekUnited schreef:
"We would like you, as sci-fi fans to write a letter to Mr. Abrams welcoming him to the Star Trek Universe.
The submissions will be read by a panel of judges and the winning submission will be sent to JJ Abrams himself."

Meer informatie over TrekUnited of deze specifieke competitie is te vinden op hun website.

Geplaatst om 08:54u op 28/07/2006 door Robbie - origineel artikel - top

Matt Damon speelt James T Kirk in Star Trek XI

Volgens IMDB.Com gaat Matt Damon de rol vervullen van James T. Kirk


Matt Damon


Captain James T. Kirk

Geplaatst om 13:06u op 27/07/2006 door PatricQ - origineel artikel - top

Primeur voor Nederland: de poster voor de nieuwe Star Trek film!

We plaatsten hier de poster voor de nieuwe film, Star Trek XI. Wat geeft het weg? Kijk en oordeel zelf.

De teaser Poster, wat zegt dit?

Het wordt dus in ieder geval 2008. Er was even twijfel na wat uitspraken op conventies. Maar de film komt dus echt. Anders was er geen poster!.

Lees voor neer informatie het artikel hier. Of voor meer downloads hier.

The Federation: "voor de fans - door de fans", ook voor je Trek nieuws!

Geplaatst om 18:19u op 22/07/2006 door Jan - origineel artikel - top

Star Trek XI: de geruchten gaan voort.

De website "the Insider" denkt te weten wie vermoedelijk de nieuwe Kirk zal worden in Star Trek XI.

Matt Damon
J.J. Abrams zou zeer geïnteresseerd zijn in Oscar winnaar Matt Damon. De acteur die momenteel al verweven is in zes nog uit te komen films zou de rol van Kirk moeten vertolken.

Ook zou J.J. al contact hebben gezocht met niemand minder dan William Shatner over zijn visie. Shatner zou zijn zegen hebben uitgesproken over het concept en de keuzen van de acteur.

Geplaatst om 06:50u op 22/06/2006 door Robbie - origineel artikel - top

TNG nieuwe look, nieuwe prijs; Enterprise en Star Trek XI nieuws

We hadden het al eerder aangekondigd, maar nu heeft Paramount Nederland ook officiëel de nieuwe TNG boxen aangekondigd en de release van 'Enterprise' Seizoen 4.

De Nieuwe TNG boxen

De nieuwe releases van de TNG boxen zal aanmerkelijk goedkoper geprijsd zijn dan de originelen: De consumenten adviesprijs is € 49,95, hetgeen in de praktijk meestal betekent dat ze op diverse plaatsen goekoper te verkrijgen zijn!

Seizoen 1 en 2 zullen tegelijk worden uitgebracht op 18 mei, vervolgens zal er per twee maanden een seizoen uitgebracht worden. Voor Fans die bij de vorige uitgave onvoldoende mogelijkheden hadden om in het bezit te komen van The Next Generation is dit een heel mooi alternatief. Bovendien zullen de eerste twee seizoenen ook als prijs te winnen zijn op de komende open dag van The Federation op 25 juni!

Ook verwacht Paramount op 18 juni seizoen 4 van 'Enterprise' op de markt te brengen. Eindelijk kunnen de fans dus ook deze serie compleet krijgen. Bovendien zal Paramount op 13 juli de eerste star trek fan collective "Borg" uitbrengen.

Daarnaast wordt door Paramount bevestigd dat het zeer waarschijnlijk is dat er in 2008 een nieuwe Star Trek film gaat komen. Deze zou (zoals reeds door The Federation gemeld is) geregisseerd en gedeeltelijk geschreven worden door J.J. Abrams. De man verantwoordelijk voor succes-series als Alias, Lost en regisseur van Mission Impossible 3.

Het lijkt er op dat, nu de lente eindelijk losbarst, er ook op Star Trek gebied weer vanalles begint op te bloeien. Dat schept verwachtingen voor de rest van het jaar!

Geplaatst om 20:08u op 02/05/2006 door Data - origineel artikel - top

Star Trek XI: Abrams verheldert

J.J. Abrams, die volgens eigen zeggen Star Trek XI produceert, wilde een aantal dingen ophelderen n.a.v. alle nieuws omtrent het vervolg op de Star Trek film reeks.


"The whole thing was reported entirely without our cooperation, " says the director with a hint of regret. "People learned that I was producing a Star Trek film, that I had an option to direct it, they hear rumours of what the thing was going to be and ran with a story that is not entirely accurate. "

Of Abrams naast het produceren van de film ook zal regisseren staat nog niet vast. Hij zou hier alleen een optie op hebben. Als hij deze taak op zich zal nemen dan zou hij de eerste zijn van alle producers uit de eerdere films. Overigens wilde Abrams niets bevestigen of kwijt over de inhoud van de film.

Geplaatst om 09:09u op 27/04/2006 door Robbie - origineel artikel - top

Star Trek XI: Het is een feit!

The Federation mag het als eerste aankondigen in Nederland. Vandaag maakte Paramount bekend dat Star Trek XI in 2008 wordt uitgebracht.


De tot op heden ongetitelde film zal geproduceerd, geregisseerd en geschreven worden door J.J. Abrams die we kennen van de succes series Alias en Lost. Met schrijven wordt hij geassisteerd door Alex Kurtzman en Roberto Orci. Wie eerder regiseer werk van Abrams wil zien, dan kan dat door de binnenkort verschijnende film: Mission Impossible III. Over Rick Berman, die het meeste op Star Trek gebied geproduced heeft, word niet gesproken. Volgens het artikel van de Daily Variety zou het idee om deze nieuwe film te maken komen van het nieuwe hoofd van Paramount Brad Grey.

Het zal zich afspelen tussen de periode van Enterprise en de orginele serie, en ditmaal niet op een ruimteschip maar zoals veel geruchten als suggereerde op de Starfleet Academie.

Geplaatst om 15:44u op 21/04/2006 door Robbie - origineel artikel - top

Star Trek XI: gestrand of dood

Erik Jendresen, een Emmy winnaar van de serie Band of Brothers, deelde zijn gedachten over de ontwikkelingen van het script Star Trek: The Beginning. Let op, in dit artikel bevinden zich mogelijke spoilers.

Vorig jaar was Erik Jendresen vast beraden om een script te schrijven voor de elfde Star Trek film. Voordat hij het script bij Paramount inleverde heeft hij minimaal informatie naar buiten gebracht over zijn opzet van het script. Veel geruchten, zijn toen verspreid en nu het script begraven lijkt is het voor Jendresen een mooi moment om iets meer informatie te geven over het script en hoe deze beoordeelt is.

The reception of "The Beginning" was a "classic case of Hollywood regime change," vertelde Jendresen aan SyFy Portal's Michael Hinman. "A project is greenlighted by one regime, and by the time it's delivered, there's a coup d'etat."

Hiermee refereerde Jendresen naar de reorganisatie die Paramount is ondergaan. Paramount co-president David DeLine is vervangen door Gail Berman en hierdoor is het support en afhandeling van het script stil komen te liggen. DeLine was een voorstander van het project en Jendresens ideeën, maar Gail Berman is hier conversatiever in. Het is niet dat ze niet geïnteresseerd zijn in het script, maar ze evalueren liever de toekomst van Star Trek, en welke stap men moet maken. Legt Jendresen uit.

"So the notion was to do a prequel to the original series and fill that void with, ostensibly, a trilogy," vertelde Jendresen. "Three films, which all would deal with Kirk's progenitor, a man by the name of Tiberius Chase."

Het doel van het script was, d.m.v. een trilogie, de leegte opvullen die ontstond na het stoppen van Enterprise. Tussen het einde van Enterprise en het begin van de originele Star Trek moet een hoop gebeurd zijn. Het voornaamste is de oprichting van de "United Federation of Planets" en de "Romulan War".

"Essentially, what's being said is true," legde Jendresen uit. "This is 'dead' because it's not moving forward. It's like a shark. It has got to keep moving or it's dead."

Echter Jendresen heeft nog steeds de hoop dat het script verfilmd kan worden. Hollywood heeft de gewoonte om dode projecten weer op te pakken, en hierbij hoort ook Star Trek.

Het volledige artikel is te vinden op de website van SYFY Portal

Geplaatst om 09:38u op 18/04/2006 door Robbie - origineel artikel - top

Bakula gelooft ook in nieuwe serie

Scott Bakula gelooft niet alleen in een nieuwe serie, hij vermoed zelfs dat het voorstel al op tafel ligt. In een interview met The Baltimore Sun zij Scott Bakula: "I heard there are already plans for a new series in the works...when the dust settles, someone is going to say, 'Do we really want to let this, and all the money that comes with it, go?"

Verder in het interview geeft Scott aan dat hij de Enterprise serie als emotioneel heeft ervaren: "I know it sounds silly, but it was a very emotional experience sitting in the captain's chair with all the crew around me,"

Het volledige interview is te vinden op de website van The Baltimore Sun

Geplaatst om 08:39u op 20/03/2006 door Robbie - origineel artikel - top

Michael Dorn gelooft in nieuwe TNG film

In een interview met televisiemaatschappij G4 heeft Michael Dorn, die de rol van Worf speelde, aangegeven ook te geloven in een nieuwe Star Trek: The Next Generations film.

Zo vertelde hij in het interview:
"After the last one, everyone thought it was over, but while it 'may take a couple of years', he believes that there will be an eleventh film featuring his cast."

Op de wijze waarop de tiende Star Trek film was ontvangen leek het er op dat Nemesis de laatste Star Trek The Next Generations film zou zijn. De bezoekersaantallen waren niet naar verwachting, de film werd bekritiseerd door de pers en ook door sommige fans lag de film onder vuur. Het leek allemaal definitief toen de acteur Patrick Stewart verkondigde dat hij niet meer op het grote doek te zien zal zijn als Captain Jean-Luc Picard.

Ruim drie jaar na de laatste film kijken sommige acteurs er toch anders tegen aan. De meest bijzondere en ook meest belangrijke ontwikkeling is dat Patrick Stewart heeft aangegeven te zijn benaderd voor een nieuwe Star Trek film.

Bron: Trektoday

Geplaatst om 09:40u op 24/01/2007 door Robbie - origineel artikel - top
Sponsor:

By All Means

Best Business IT Group

Overzicht artikelen