Fanclubdag The Flying Dutch op 5 september

Op Zondag 5 september houden onze collega's van The Flying Dutch hun jaarlijkse fanclubdag. Deze keer wordt het gehouden in Restaurant La Montage aan de Kerkewijk 115 te Rhenen.Onder de titel 'Tempus Omnia Revelat' belooft men te gaan waar The Flying Dutch nog nooit gegaan is! Een van de onderdelen van de dag zal een echte away mission zijn waarbij je hulp gevraagd wordt een mysterie op te lossen.

Natuurlijk kan je op deze dag ook weer met je mede-fans bijpraten en zullen er weer dealers zijn om je merchandise-honger te stillen. Ook The Federation is op deze dag met een tafel aanwezig!

De prijzen voor deze dag zijn:

Leden (maximaal 4 per lid):

16 jaar en ouder: 6 euro
6 t/m 15 jaar: 4 euro
Jonger dan 6: gratis


Niet leden:

16 jaar en ouder: 8 euro
6 t/m 15 jaar: 6 euro
Jonger dan 6: gratis


Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van The Flying Dutch
Geplaatst om 16:41u op 27/08/2010 door Data

Reacties

Captain Kalkman schreef:

Hmm, ik heb er sowieso wel zin in, maar ik hoop dan wel dat deze week het weer beter gaat worden ...

29/08/2010 17:11u

abraham1960 schreef:

Hallo,

Leuk dat de Federationfamilie er ook is!
Karl Heinz ik heb je beeldje apart gezet
Tot zondag!

29/08/2010 21:08u

Calastir schreef:

Een away mission, dat klinkt als een soort Star Trek-LARP. Fascinating!

30/08/2010 09:56u

TMar schreef:

Rhenen is niet ver .

31/08/2010 10:25u

TMar schreef:

Calastir, ik zit te denken om LARPgear mee te nemen . Zou wel lachen zijn, IC van het holodeck komen en geen tijd hebben gehad voor omkleden

31/08/2010 10:54u

Calastir schreef:

Kan iemand vertellen hoe het is geweest?

10/09/2010 08:15u

abraham1960 schreef:

het was de stilste fanclubdag in de geschiedenis van de Flying Dutch
Ondanks een geweldige locatie slechts 24 betalende bezoekers.
Ben bang dat over een jaar er geen Star Trek fanclub in Nederland zal bestaan.
Star Trek in Nederland is dood....

10/09/2010 08:52u

Calastir schreef:

Au! Wat een harde conclusie! Wat niet is kan nog komen, en we hebben toch een geweldige franchise? Ze kennen het gewoon niet. Wie herinnert zich ook nog hoe hij/zij de serie ontdekte en fan werd? Als meer publiek er zodanig mee in aanraking komt, komen de fans vanzelf weer, dat geloof ik.

10/09/2010 11:35u

abraham1960 schreef:

Tja harde conclusie, helemaal mee eens.
Maar denk dat je toch wat naief reageert.
Loop nu zo'n 20 jaar in het Star Trek wereldje mee in Nederland maar de rek is er nu echt uit.
Ook Paramount Nederland heeft alles genoeg uitgemolken en de handdoek gegooid
Blijft waarschijnlijk een kern van 50 tot 150 Trekkies hier over.

10/09/2010 12:09u

Calastir schreef:

Als vrijwilliger die al bijna 10 jaar meedraait zie ik ook wel dat het publiek daalt, maar niet-fans die ik spreek blijken gewoon nooit met de franchise in aanraking te zijn gekomen of worden afgeschrikt door het stigma dat er omheen hangt.

Dus ik geloof oprecht dat er veel meer potentie zit onder ons 17 miljoen Nederlanders dan slechts 50 tot 150 Trekkies. De vraag is; hoe boor je dat aan?

10/09/2010 12:22u

abraham1960 schreef:

Tja hoe boor je dat aan.
Natuurlijk hebben we te maken met een negatief stigma.
Trekkies zijn immers Nerds..
Heb daar lang tegen gevochten.
Het scheelt natuurlijk dat er niets te zien is op TV en dat de laatste film een gweldige film is, maar geen ''Trekkie''film.

Lijkt mij een zware missie..

10/09/2010 12:30u

GaiusBaltar schreef:

Ik zou graag willen opmerken dat het niet zozeer Star Trek is dat dood is, het is het Star Trek fandom dat in Nederlands nooit echt groot is geweest en nu gewoon het loodje legt. Heel aardig om optimistisch te zijn en je rijk te rekenen aan hoeveel potentiele gegadigden er zouden zijn, maar volgens mij doen we dat al een hele tijd en blijft het bij potentiele gegadigden. Op is op en uit is uit. Ik ga dat persoonlijk niet kunstmatig in leven houden...

10/09/2010 12:42u

abraham1960 schreef:

Mijn idee...helaas.
Vandaar dat ik mijn merchandising ga aanbieden aan de leden van de Federation voor absolute bodemprijzen.

10/09/2010 13:08u

TMar schreef:

Het was wel erg gezellig, goede sfeer

Ondanks wat iedereen zegt wil ik wel opmerken dat het vorig jaar met Walter Koenig goed druk was dus de fans zijn er heus nog wel.

Voor een deel is het ook een kwestie van goed promoten, echt iets te bieden hebben en mensen moeten in hun eigen agenda gelegenheid hebben om te gaan. Ik heb wel vaker gezien bij TFD dat enkele weken van te voren bekend wordt dat er een clubdag is, maar veel mensen hebben dan al andere dingen gepland. Een agenda zit snel vol.

Ik had laatst dus wel tijd om te gaan en ik vind dat de inspiratie er nog altijd is. De speurquest was erg goed opgezet

16/09/2010 18:50u

abraham1960 schreef:

Ik vind 160 bezoekers bij een bezoek van een Star Trek icoon als Koenig schandalig weinig...
Maar van het promoten van de fandagen is inderdaad wel wat te zeggen.

17/09/2010 10:06u

TMar schreef:

Eeeeh, dat is voor NL begrippen een gangbaar aantal om sterren uit Scifi- en andere series te ontmoeten.

1x is geprobeerd een massa event te organiseren in de Jaarbeurs te Utrecht. Met veel acteurs uit Star Trek, Star Wars, A-team etc. Is enorm de soep in gelopen, mede door lage bezoekersaantallen. Grote conventies kun je hier in NL voor die doelgroep niet organiseren, dat loopt gewoon niet.

Daarom is bv Utopia qua schaal ook altijd klein gebleven, met een paar honderd bezoekers op een weekend. Maar het was elk jaar een daverend succes omdat de sfeer enorm goed was.

Bovendien kunnen in zo'n lokatie als Veerhuis Nieuwegein echt geen paar duizend man.

Animeconventies, daar lopen idd tegenwoordig 1 a 2000 bezoekers rond. Het trekt ook wel voor een deel ander soort fans dan scifi. En met name jeugd dat geld heeft, maar nog geen gezin enzo.

19/09/2010 23:06u

stefan schreef:

Er is gewoon geen geld meer te halen.
Screenheroes ( utrecht ) gestopt door financiele problemen.
utopia trok het financieel ook niet meer.

Tegenwoordig ben je ook niet fan meer van 1 serie maar van meerdere. Daarom denk ik dat mensen zich niet meer vast willen leggen in een Fanclub. Ik ben ook alleen nog lid van de Federation omdat mijn vrienden daar zitten en het zo lekker makkelijk is om iedereen bij elkaar te krijgen. Maar wat nieuws hebben de fanclubs nou nog te bieden ? alles is gedaan. het is proberen te melken van een dode koe. Weer een aflevering kijken ?? weer een spelletje spelen. dat doen we onderling bij elkaar ook al. daar heb ik geen faclub meer voor nodig.. en nieuws uit de startrek wereld ? is toch ook zo dood als een pier. misschien dat ze een nieuwe film maken.. maar dat is alles. geen series meer.. ik denk dat na 50 jaar de koek gewoon op is. We zullen dus andere manieren moeten zien en vinden om de clubs draaiende te houden.
ik vond de suggestie van bill vorig jaar op de c100 meeting erg goed. Iets doen met Charity. ook moeten we denk ik niet meer mikken op het halen van nieuwe leden. maar meer contackt met de bestaande leden. als je een leden bestand heb van 300 en er komen er krap 50 opdagen.. waar zit die rest dan? hoe kunnen we die mee laten doen?

21/09/2010 15:46u

TMar schreef:

Hoe kom je erbij dat Utopia het financiëel niet meer trok? Elk evenement is goed bezocht. En het zijn types die op hun budget letten.

Dat ze een aantal dingen als de video niet meer hebben rondgekregen is een communicatie-issue

21/09/2010 18:26u

GaiusBaltar schreef:

Utopia had wel degelijk problemen om de financien rond te krijgen. De evenementen werden goed bezocht, zeker, maar men moest wel steeds dieper in de buidel tasten om nog acteurs te kunnen krijgen. En als het bezoekersaantal niet groeit -eerder afneemt- krijg je daar problemen mee als je niet ook je toegangsprijs drastisch wilt verhogen.

Verder sluit ik me bij Stefan aan: alles is qua fangebeuren echt al gedaan en uitgemolkem en het is totaal zinloos gebleken om meer mensen erin geinteresseerd te krijgen. Ik zou daar dus zelf mee ophouden en me vooral gaan concentreren op degenen die nog wel mee doen.

21/09/2010 19:22u

abraham1960 schreef:

helaas ben ik het met Gaius en Stefan eens.
De Spacecake is op....

22/09/2010 09:26u

1701 schreef:

Wat ik in deze discussie mis is dat het ook wel eens stomme pech geweest zou kunnen zijn.....wellicht was de datum verkeerd geprikt ? Iedereen is terug van vakantie, de kinderen weer naar school, het geld is op en het kon wel eens de laatste echt warme dag van het jaar zijn....en ga je die op een Star Trek fanclubdag doorbrengen? Alle overige jaren waren zeker goed bezocht en ze zeggen één zwaluw maakt nog geen zomer, is met één mindere dag meteen het einde in zicht?

Ik moet zeggen dat de discussie een aantal goede punten kent....Ik denk dat de belangrijkste is dat er geen nieuwe Star Trek is (geen TV serie) en dus zal er ook geen (jong) nieuw Star Trek publiek kan worden getrokken. Wees nu een eerlijk? Welke leeftijdsgroep was nu echt fan? En wat is er met die groep gebeurd ? Juist ja, die is ouder geworden...huisje...boompje....beestje....en geen jonge fans erbij aan de onderzijde.

Denk er ook eens aan hoe wij Star Trek beleefden en hoe films en TV series tegenwoordig in de steeds commerciëlere en op de economie gerichte maatschgappij door de nieuwe generatie wordt beleefd. Het gaat allemaal veel sneller en de aandacht moet pieken (snel cashen) en dan weer vergeten.....iets wat wij Star Trek fans nu net niet willen...we willen er over praten...en terugkijken... delen....nogmaals beleven...enz....Ik denk dat we ons de vraag moeten stellen of we ons daaraan willen aanpassen?

24/09/2010 19:49u

GaiusBaltar schreef:

Helaas gaat het dus niet alleen maar om een tijdelijke dip omdat de dag verkeerd gekozen was, het gaat om iets dat al veel langer aan de gang is maar de laatste tijd pas echt pijnlijk duidelijk wordt. We hebben het al veel langer of teruglopende belangstelling van ST gehad en hadden ca. anderhalf jaar geleden nog enige hoop op een terugkeer toen de nieuwe film gelanceerd werd. Wel, die film was een groot succes, maar het heeft helaas geen nieuwe opleving van het fanwezen tot gevolg gehad; de afname in het aantal fanclubleden is gestaag doorgegaan en bereikt nu een zodanig dieptepunt dat je je echt moet gaan afvragen of het zo nog wel verder moet of kan.

Ik denk inderdaad dat de tijden veranderd zijn en daarmee de mensen en de produkties. Op zich is dat ook helemaal niet erg: dingen veranderen continu en 'alles heeft zo zijn tijdspanne'. Ik geloof echt wel dat er altijd wel Star Trek fans zullen blijven. Maar of het nodig of verstandig is daarvoor een fanclub met alle toeters en bellen te willen blijven runnen, ik waag dat te betwijfelen....

24/09/2010 20:30u

Lady Q schreef:

Misschien dat The Big Bang Theory alles weer een beetje leven in kans blazen.
Oke het zijn nerds, maar het is lang geleden dat er zoveel naar ST verwezen werd, en de nodige andere sf en fantasy.
Ik lach me iedere avond een breuk om die gasten.

24/09/2010 22:09u

stefan4656 schreef:

er zijn zeker nog wel jonge fans zoals ik! ze zijn zeldzaam maar ze zijn er wel!

25/09/2010 12:27u

1701 schreef:

We zullen volgend jaar moeten afwachten..komt er zicht op de volgende film?

26/09/2010 16:31u

Calastir schreef:

Die staat voor medio 2012 gepland.

27/09/2010 13:35u

stefan schreef:

maar ik ben bang dat de nieuwe films geen nieuwe fans voor de fanclub met zich mee brengt. ongetwijfeld zullen er weer een groot aantal bezoekers komen naar de film. maar die zullen zich niet zo snel inschrijven voor de fanclub.

01/10/2010 15:18u

GaiusBaltar schreef:

Als we afgaan op de ervaringen in 2009 dan geef ik stefan gelijk. We hebben toen behoorlijk aan de weg getimmerd om onze fanclub bij het bioscooppubliek onder de aandacht te brengen (o.a. op de IMAX-premier in A'dam), en hoewel de bezoekers dat allemaal erg leuk vonden, heeft het nu niet direct heel erg veel nieuwe donateurs opgeleverd. Je maakt mij dus niet wijs dat dat bij de vervolgfilm ineens wel zal gaan gebeuren. Dat houdt overigens niet in dat we niks met die film zouden moeten doen, wel dat je dat dus vooral voor je eigen lol moet doen en je niet de illusie moet hebben dat je hier hele horden nieuwe leden mee binnenhaalt.

02/10/2010 09:33u

Calastir schreef:

Ik was gisteren op de 4e Doctor Who fanclubdag (andere leden van de Federation waren er ook bij), daar kwamen toch nog schat ik 50 bezoekers op af, en heeft voor die club in elk geval 1 nieuw lid opgeleverd. Maar werven was dan ook niet het hoofddoel. Het was zowiezo een leuke gelegenheid om alle mensen die je alleen kent van een internetforum ook eens in het echt te ontmoeten, en daar op datzelfde forum over na te praten en dat schept toch een hechtere band.

Mensen hadden ook niet-fans familie- en vrienden als introducée meegenomen, en die zagen nu ook eens het fandom van dichtbij en dat zorgt op zijn beurt ook voor meer bekendheid. Maar inderdaad, een paar avondjes flyeren levert geen horden nieuwe leden op.

Een goed product verkoopt niet altijd vanzelf. Daar heb je echt een grotere (en dure) publiciteitscampagne voor nodig, zoals bijvoorbeeld voor de Star Wars films.

Zo verwacht ik eigenlijk dat de re-release van de Star Wars films (maar dan nu in 3-D) voornamelijk daardoor de komende jaren een succes worden, ondanks de achteraf matige populariteit van het fenomeen 3-D en de prequels zelf...

04/10/2010 13:05u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....