Enterprise: Wel een einde, maar geen afscheid!

Vrijdag 20 mei 2005. In jongerencentrum �Don Bosco� in Rijswijk heerste een gemengde sfeer. Star Trek fans kwamen namelijk bijeen om de laatste drie aflevering te bekijken van �Enterprise�.

Aan de ene kant was men blij om samen met andere fans deze laatste aflevering op het grote doek te bekijken, aan de andere kant zijn de fans het nog steeds niet eens met het besluit van de makers van de serie, Paramount, om al na 4 seizoenen met deze serie te stoppen.

�Het lijkt wel alsof de geschiedenis zich moet gaan herhalen�, sprak Karl-Heinz van Hardeveld, voorzitter van The Federation bij zijn openingswoord. �Bijna op de kop af 36 jaar geleden, op 3 juni 1969, werd eveneens onder groot protest van de fans de laatste aflevering uitgezonden van de allereerste Star Trek serie. Hoe fout dit was, bleek in het enorme succes wat de serie hierna kende. Het werd uiteindelijk de bron van alle andere Star Trek series en films die er na geproduceerd werden. Laten we hopen dat ook dit keer de mensen die besloten om een zo succesvolle serie stop te zetten hun ongelijk bewezen zullen zien!�

Na deze kleine peptalk werd rond 20:00 de eerste van de laatste drie afleveringen vertoond. Deze eerste van een twee-delige aflevering werd na een korte onderbreking vervolgd, en hierna was het rond 22:00 helaas zo ver: de allerlaatste Enterprise aflevering �These are the voyages� ging op het grote doek. Toen uiteindelijk de aftiteling hiervan verscheen brak er een spontaan applaus uit in de zaal.

Tussen de afleveringen door konden de fans zich, geheel volgens de gelegenheid, tegoed doen aan wat koffie en gebak, samen met andere versnaperingen. En natuurlijk werd er onderling druk gediscussieerd over allerlei theorieŽn waarom een zo succesvolle serie nu al moest eindigen. Maar de eindconclusie bleef toch hetzelfde: Star Trek houdt niet op na deze laatste afleveringen! Het Star Trek Universum zal voor ons nog genoeg stof geven om jaren mee door te kunnen gaan. En men ging er toch van uit dat uiteindelijk er weer een nieuw vervolg zal plaatsvinden!

Na een kort dankwoord van The Federation aan de aanwezige bezoekers werd het rond 23:00 tijd om naar huis te gaan. Met toch wel een beetje weemoed namen de fans afscheid van elkaar en sprak men af om in de toekomst toch weer vooral samen te komen om van het Star Trek Universeum te genieten!

Voor enkele foto's van dit evenement kun je op deze website kijken.
Geplaatst om 12:14u op 21/05/2005 door Data

Reacties

Jan schreef:

En op de website van HAAGSE COURANT staat:
Enterprisebemanning is dol op spekkies

Buitenaardse sferen in jongerencentrum Don Bosco. 'Als iedereen zou leven zoals in Star Trek, dan zou de wereld er heel anders uitzien.'
(foto Frank Jansen)

[img]http://www.haagschecourant....[/img]

21/05/2005 13:49u

MiVo schreef:

In de papieren editie van de Haagsche Courant staat het er veel uitgebreider. De foto is jammer genoeg wel in zwart wit, maar vult desondanks toch zo'n beetje 1/5 de deel van de hele pagina.

21/05/2005 15:00u

TMar schreef:

Mooi verslag Karl-Heinz

Misschien kan iemand de krant even scannen en online zetten? Ik denk dat veel mensen benieuwd zijn wat deze krant geschreven heeft

21/05/2005 20:27u

BajorRon schreef:

Ik neem hem op de Open Dag wel mee. Het artikel is uiterst positief en vermeldt o.m. korte interviews met een aantal deelnemers. Eindelijk eens een artikel waarin Trekkie niet als een stel zonderlingen wordt neergezet! Mooi werk, Federation!

21/05/2005 20:31u

Martin schreef:

jammer dat ik er niet bij was, maar ik moest 21ste de hele nacht door in het Gelredome in Arnhem, DJ LUNA, dus ben de 20ste vroeg me bed in gegaan.

23/05/2005 19:40u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....