Screenheroes kent geen happy end

Na het einde van deze groots opgezette conventie komen nu de verhalen los over misstanden welke zich hebben afgespeeld en acties van vrijwilligers en bezoekers.

** Update 03/10 **

Op zaterdagavond, nadat de VIP party zonder goede verklaring werd afgelast, waren er onder andere op het forum van Screenheroes zelf soms vernietigende kritieken te lezen over de manier waarop volgens de posters met de acteurs en de bezoekers werd omgegaan. Nu de conventie daadwerkelijk is beŽindigd en de acteurs weer naar huis zijn gegaan, zijn het ook de vrijwilligers die zeer nauw betrokken waren bij het evenement die zich negatief uitlaten. Hierbij wordt vooral de hoofdorganisator als boosdoener aangewezen.

Zo zijn er op het Collectiblez forum verslagen te lezen van vrijwilligers als zouden op zaterdagavond de acteurs bijna hun hotelkamers uit gezet zijn omdat deze niet betaald zouden zijn. Ook wordt er gesteld dat het feit dat de conventie op zondag alsnog doorging voor het grootste deel te danken was aan de actrice Julie Caitlin Brown, die de acteurs overhaalde om toch te blijven, en de tomeloze inzet van de vrijwilligers.

Ook op het A-team fans forum en ons eigen Federation Forum is te lezen dat er naast de goede herinneringen aan de ontmoetingen met de acteurs negatieve gevoelens zijn over de gebeurtenissen en men twijfelt of gedupeerde VIP kaart houders de beloofde compensatie nog zullen ontvangen.

Uit alle berichtgevingen spreekt wel een groot respect voor de Acteurs die uiteindelijk ervoor gezorgd hebben dat de conventie ook op zondag door kon gaan en voor de vrijwilligers die ondanks de grote druk waar ze onder stonden en de zware kritiek die ze moesten ontvangen toch hun best bleven doen om het evenement te laten slagen. Zo is een van de fans een webpetitie begonnen om met zoveel mogelijk fans aan de acteurs hun verontschuldigingen en waardering over te brengen.

Voor gedupeerde bezoekers is er momenteel ook een oproep om zich te verenigen om zo de meeste kans te maken actie te kunnen ondernemen tegen de organisator die niet bereikbaar blijkt te zijn. Ook de sites welke onder zijn beheer vielen (waaronder de screenheroes website) zijn momenteel niet meer te bereiken.

We zullen de berichtgeving rond Screenheroes blijven volgen. Mocht er meer informatie voor ons beschikbaar komen, dan zullen we jullie dat direct laten weten!

** Update 3 oktober: De site http://www.echobase.nl/, een van de websites welke niet meer functioneerde is weer in de lucht en geeft een korte verklaring met een e-mail adres voor meer informatie
Geplaatst om 18:23u op 29/09/2005 door Data

Reacties

Ellen schreef:

Het emailadres op de EchoBase website is hetzelfde als die in de oproep, namelijk dat van Wouter de Boer. Hij spreekt uit persoonlijke titel dus hij is GEEN organisatie (verantwoordelijke) maar heeft wel veel kennis van zaken om iedereen zo goed mogelijk te informeren.
Dit even om misstanden te voorkomen.

04/10/2005 01:34u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....