Star Trek XI: gestrand of dood

Erik Jendresen, een Emmy winnaar van de serie Band of Brothers, deelde zijn gedachten over de ontwikkelingen van het script Star Trek: The Beginning. Let op, in dit artikel bevinden zich mogelijke spoilers.

Vorig jaar was Erik Jendresen vast beraden om een script te schrijven voor de elfde Star Trek film. Voordat hij het script bij Paramount inleverde heeft hij minimaal informatie naar buiten gebracht over zijn opzet van het script. Veel geruchten, zijn toen verspreid en nu het script begraven lijkt is het voor Jendresen een mooi moment om iets meer informatie te geven over het script en hoe deze beoordeelt is.

The reception of “The Beginning” was a “classic case of Hollywood regime change,” vertelde Jendresen aan SyFy Portal's Michael Hinman. “A project is greenlighted by one regime, and by the time it's delivered, there's a coup d'etat.”

Hiermee refereerde Jendresen naar de reorganisatie die Paramount is ondergaan. Paramount co-president David DeLine is vervangen door Gail Berman en hierdoor is het support en afhandeling van het script stil komen te liggen. DeLine was een voorstander van het project en Jendresens ideeŽn, maar Gail Berman is hier conversatiever in. Het is niet dat ze niet geÔnteresseerd zijn in het script, maar ze evalueren liever de toekomst van Star Trek, en welke stap men moet maken. Legt Jendresen uit.

“So the notion was to do a prequel to the original series and fill that void with, ostensibly, a trilogy,” vertelde Jendresen. “Three films, which all would deal with Kirk's progenitor, a man by the name of Tiberius Chase.”

Het doel van het script was, d.m.v. een trilogie, de leegte opvullen die ontstond na het stoppen van Enterprise. Tussen het einde van Enterprise en het begin van de originele Star Trek moet een hoop gebeurd zijn. Het voornaamste is de oprichting van de “United Federation of Planets” en de “Romulan War”.

“Essentially, what's being said is true,” legde Jendresen uit. “This is 'dead' because it's not moving forward. It's like a shark. It has got to keep moving or it's dead.”

Echter Jendresen heeft nog steeds de hoop dat het script verfilmd kan worden. Hollywood heeft de gewoonte om dode projecten weer op te pakken, en hierbij hoort ook Star Trek.

Het volledige artikel is te vinden op de website van SYFY Portal
Geplaatst om 09:38u op 18/04/2006 door Robbie

Reacties

Nog geen reacties

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....