Workshops door de fans op de Open Dag

Wil je eens zien wat achter de slogan 'vr de fans, dr de fans' zit? Kom dan 25 juni naar onze open dag in Reeuwijk. Daar presenteren we workshops die zijn geweest, bezig zijn en die gaan komen. Of je laat je gewoon op de foto zetten.Zelf je kostuum maken?
Medio juli wordt er begonnen met een nieuwe workshop van The Federation: Kostuumworkshop: Maak Je Eigen Science Fiction Kledinglijn. Martin, een van de donateurs van The Federation, is een enthousiaste fan die zich bezig houdt met het maken van fanfilms. Hij, wil voor het project waar hij aan mee werkt, een eigen kledinglijn ontwerpen en maken. Je kunt je hiervoor nog aanmelden. Op het moment zijn er in Nederland twee projecten bezig met het maken met een eigen -ook wel fanbased genoemde- serie of film gebaseerd op Star Trek. Dit zijn ST Parallels en ST Dark Armada. Deze twee projecten lopen op het moment onder n organisatie: FanTrekProductions. Op het moment dat dit geschreven wordt, staan de hoofdlijnen van Parallels vast, en heeft Dark Armada de eerste testaflevering opgenomen. Zoals in alle Star Trek series, zou men graag de acteurs van onze series ook in StarFleet uniform zien. Parallels speelt zich in het NX-01 tijdperk af, waardoor de acteurs in ongeveer dezelfde stijl als Enterprise zullen lopen. Voor het eerste seizoen van Dark Armada, dat zich afspeelt rond 2380, zou men graag met eigen kostuums willen rondlopen. Hoewel er enige ideen zijn, staat de hele kledinglijn nog vrij.
Het ontwerpen en maken van enkele van deze uniformen zal gebeuren in de workshop: “Kostuumworkshop: Maak Je Eigen Science Fiction Kledinglijn”. De workshop zal bestaan uit vier tot acht dagen, die inclusief lunch en wat te drinken zullen zijn. Na die tijd zijn er een aantal kostuums die voor het filmen gebruikt zullen worden. Uiteraard nemen alle deelnemers aan het einde van de workshop een eigen patroon en ervaring met het zelf kleding maken mee. Aanmelden voor de workshop kan op twee manieren: via The Federation (via het e-mail adres activiteit@federation.nl) of via de initiatiefnemer Martin op de open dag.

Zelf in Star Trek spelen?
Ooit een Star Trek aflevering gezien en gedacht: “Dat zou ik anders doen”? Nu kan dat! In het Star Trek Roleplaying Game van Decipher begint de spelleider een verhaal te vertellen, en samen met een groep andere spelers bepaal jij dan hoe het verhaal verder gaat. Als Snel-start introductie voor beginners heeft spelleider John Milius voor de Open Dag van The Federation een avontuur voorbereid dat zich afspeelt op een ogenschijnlijk verlaten kolonie van New Bajor. Beam down met het away team en speel een Commander, een Klingon officer of een Bajoran dokter. Speeltijd ongeveer net zo lang als een aflevering: 1 uur. Doe mee met de workshop en zet je eerste stap in de wereld van roleplaying!

Meedoen met de eerste Nederlandse fanfilms?
Er is natuurlijk nog een andere manier om Star Trek anders te laten zijn. ZELF een film maken!. Op de open dag gaan Parallels en Dark Armada met elkaar promotie doen voor beide fan film projecten door mensen voor een groen te zetten en ook bewegende beelden op te nemen. Ook zullen er filmpjes getoond van de filmdag in januari en van andere (buitenlandse) projecten.

Dus kom kijken en meedoen bij deze workshops, vind info over de fanfilms of laat eens morphingfoto van jezelf maken. En hoe werkt zie je in onderstaande collage 1. een lege foto uitzoeken 2. voor een groen scherm gaan zitten 3. foto bewerken 4. het eindresultaat direct mee!

null


We zien je graag de 25ste juni.
Geplaatst om 08:55u op 07/06/2006 door Jan

Reacties

Robbie schreef:

Wat een leuke foto. Vooral dat lekkere ding aan de rechter zijde

07/06/2006 12:52u

Alf schreef:

Wie weet kun je straks dat lekkere ding aan de rechter zijde zelfs zien bewegen.

07/06/2006 23:02u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....