Star Trek XI: geen Abrams wel groot budget

De laatste tijd was er weinig te melden omtrent de elfde film in de Star Trek filmreeks. Maar na een tijd van stilte zijn er weer nieuwe geruchten, sappige roddels en flinke speculaties.


Richard Arnold, oud assistent van Gene Roddeberry, schrijver en graag geziene gast op conventies heeft in een interview een uiteenzetting gegeven over wat zijn bronnen te vertellen hadden over de productie van de elfde Star Trek film.

Als eerste de release datum, deze is verplaatst naar de herfst van 2008. De release datum, zomer 2008 is van de baan. De nieuwe Indiana Jones film zou te veel in het vaarwater komen van de nieuwe Star Trek productie, vandaar de wijziging.


Ten tweede, Abrams. Het brein achter de film zal deze vermoedelijk niet regisseren. Hij zou verwikkelt zijn met andere projecten (andere websites geven aan dat dit gaat om de nieuwe Stephen King film/serie “The Dark Tower”). Abrams was diep betrokken bij het schrijven van het Star Trek script en is tevens de producer van de film. Het is erg aannemelijk dat dit niet wijzigt.

Daarnaast worden de geruchten over de acteurs Matt Damon en Ben Affleck ontkracht. Echter zijn bronnen vermelden wel dat de studio een “Big Name” op het oog heeft voor de hoofdrol.

Als laatste en misschien wel het meest belangrijk, de financiën. Het budget van de film is onlangs verhoogd. Volgens Arnolds zou het nu het dubbele zijn dan welk andere Star Trek film heeft gekost.
Geplaatst om 09:15u op 16/02/2007 door Robbie

Reacties

Calastir schreef:

Stephen King is altijd tegen een verfilming van zijn boek “The Dark Tower” geweest dus dit gerucht lijkt me vals.

Voor de rest; zomer of herfst, als ie in de winter van 2008 maar hier in de bios draait!

16/02/2007 11:13u

stefan schreef:

laat ze nou niet weer de zelfde fout maken als met nemesis.. in de kerst vakantie wanneer alle andere grote films uitkomen... startrek kan dat niet winnen.

17/02/2007 12:36u

Robbie schreef:

Op Star Trek punt com, staat er inmiddels ook een artikel over Abrams en Stephen King. Dus zo'n valse gerucht is het misschien toch niet...

19/02/2007 09:21u

Calastir schreef:

Een Nederlandse Stephen King fan-website heeft het hier ook al over. Dit nieuwsbericht was geplaatst op 14 februari:

----------------------------------------
Donkere Toren verfilmd? Geruchten...
Nog niet bevestigde berichtgeving over een mogelijke verfilming van de Donkere Toren, door IGN:
IGN claimt dat J.J. Abrams de man is die de Donkere Toren serie moet gaan verfilmen en zeggen dat een officiele aankondiging binnenkort zal komen. Ze weten nog niet of het een film of een TVserie gaat worden, maar gezien het lange verhaal verwachten ze het laatste. Door Abrams' succes voor TV, en Kings voorliefde voor de serie Lost (geproduceerd door Abrams)lijkt de TVserie een betere optie.
De geruchten gaan dat Abrams Star Trek XI wel gaat produceren, maar niet gaat regisseren, en dat hij zich gaat storten op een project genaamd Cloverfield. Is dat wellicht een codenaam voor De Donkere Toren? Dit nieuws komt wel heel toevallig (?) snel na de eerste uitgave van de comic van Marvel.
Het is maar een gerucht, dus we hopen dat de bevestiging snel zal volgen en het allemaal waar blijkt te zijn...
----------------------------------------

23/02/2007 09:27u

Calastir schreef:

Tijdens de NYCC gisteren zei Stephen King dat hij wel in overleg is met J.J. Abrams over een verfilming van de Donkere Toren cyclus. Onder voorbehoud heeft King de filmrechten al gegeven aan Abrams voor het symbolische bedrag van $19. Dit verslag is vanacht geplaatst op http://www.aintitcool.com:

----------------------------------------
- And the JJ Abrams bit. King said that Damon Lindelof and JJ Abrams did express interest, especially Damon, and wanted to develop the project. King said he was resistant to everybody in the past, but trusted Abrams and Lindelof. He said he trusted Frank Darabont, too, but he felt Frank always had too much on his plate. When Abrams and Lindelof approached King about trying to make the project work, King responded, “I'll tell you what... you can option the books and see what you can do with it.” Nothing is set up, but they have the option... and if it doesn't work out, then no harm no foul, yeah? How much did Abrams and Lindelof pay for the option? $19, of course.

So, yes. They have the option. I talked with King an hour or so after the panel (a true geek out moment if there ever was one) and got more out of him about Abrams' plan. I'll have that out to you in less than 2 days, so keep an eye out for that in the very near future.
----------------------------------------

25/02/2007 12:48u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....