Opmerkelijk bericht omtrent Sci-Fi Con

Een aantal dagen geleden mochten wij berichten dat er een nieuwe conventie op komst is. Vandaag kregen wij een anonieme tip binnen waardoor er nogal wat vragen opkomen.

Wie naar het gastenboek van Bill Mumy gaat, de acteur die als gast zou verschijnen op Sci-Fi Con, kan het volgende lezen:

Reactie op de site
Hi Bill,
I am looking forward to see and meet you on Sci-Fi Con in the Netherlands next year.

Antwoord Bill Mumy
THAT'S INTERESTING, BECAUSE I'VE NEVER HEARD ABOUT THAT AND I HAVEN'T BEEN INVITED AND I DOUBT THAT I'LL BE THERE!


Geplaatst om 08:53u op 11/09/2007 door Robbie

Reacties

MiVo schreef:

Zo, hebben we met een nieuwe oplichter in Nederland te maken ?

11/09/2007 09:57u

Legolas schreef:

ik hoop het niet.
Ik ben diegene die het het bericht had doorgestuurd naar Federation.
Ik had het gezien op het forum van startrek.nl.
Daar hebben ze ook de twijfels over deze con.

Als ik het had geweten dat de con zoveel vraagtekens op zou roepen zou ik het niet hebben doorgestuurd. Mijn excuses.

Ik hoop maar dat het gewoon nog niet allemaal duidelijk is. En dat dit een “echte” con is.

11/09/2007 10:30u

Robbie schreef:

Hoi Legolas,

Juist heel goed dat je het hebt doorgestuurd. Want Federation.nl is hierin ook een nieuws site. Dit was nieuws ongeacht wat men hierover denkt.
Vooral tips blijven sturen!

Tevens moet ik er wel bij zeggen dat veel van de boekingen van acteurs via hun agent gaan. Dus wie weet, misschien weet Bill hier niets van maar is hij daadwerkelijk wel geboekt. De kans dat dit gebeurd lijkt mij klein, maar zeker niet onmogelijk.

11/09/2007 11:44u

GaiusBaltar schreef:

Het lijkt me niet waarschijnlijk dat een agent een acteur 'boekt' zonder dat de acteur daarvan afweet. De acteur heeft immers altijd het laatste woord, en ik neem aan dat je bij zo'n bericht even navraag doet. Hij zal dus echt van niks weten.
Bovendien valt er niks te boeken zonder budget en ik stel me zo voor dat je als nieuwbakken conventie-organisator eerst budget genereert door kaarten te verkopen en daarvoor doet een klinkende naam het nu eenmaal goed. Ook al weet de persoon achter die naam nog van niks, want dat komt later wel.
Nee, het lijkt allemaal nergens op, en ik ben dan ook blij dat je het gemeld hebt, Legolas, want dit soort bullshit kunnen we beter gelijk in de kiem smoren.

11/09/2007 13:25u

GaiusBaltar schreef:

Voor degenen die het op Bill Mumy's website zelf willen nalezen:

http://htmlgear.tripod.com/...

11/09/2007 15:31u

Calastir schreef:

Als Bill Mumy z'n eigen agenda niet beheerd, waarom zou hij dan zo'n bericht direkt tegenspreken zonder eerst na te vragen bij zijn agent?

Opmerkelijk, deze zaak rammelt echt aan alle kanten!

11/09/2007 17:51u

Admiral Robin schreef:

Ik ken de beheerder van de stargazeronline website, dus ik zal eff navragen wat er nou precies aan de hand is zodra hij online is.

11/09/2007 22:17u

TMar schreef:

Klinkt niet gezond nee. Eens zien hoe dit afloopt

12/09/2007 19:04u

Admiral Robin schreef:

Ik heb de beste man gesproken, ik mag er nog niet al te veel over zeggen. Maar er komt echt een nieuwe conventie en ik heb er een goed gevoel over

Over ongeveer een weekje kunnen jullie er meer over lezen op de website van Dark Armada en waarschijnlijk ook op The Federation, dus..... wat minder roddelen en eff afwachten

12/09/2007 21:57u

MiVo schreef:

Nou, dat verklaart een hoop. Eerst zien, dan geloven.

12/09/2007 23:06u

Admiral Robin schreef:

Je zult het ook zeer binnenkort zien. De websites was nog in aanbouw en het was nog niet de bedoeling dat dit alles nu al bekend zou worden.

12/09/2007 23:09u

BajorRon schreef:

Als je niet wilt dat zoiets bekend wordt dan moet je niet een 'website in aanbouw' alvast op het Internet voor iedereen ter inzage zetten. En verder schaar ik me achter MiVo: eerst zien en dan geloven, dan pas enthousiast worden. En in de tussentijd blijf ik kritisch. En da's wat anders dan roddelen.

13/09/2007 07:56u

Calastir schreef:

Nu staat er:
“Als alles werkt op de site komt alles weer terug”

13/09/2007 16:32u

Robbie schreef:

Behalve de gast *grinnik*

14/09/2007 08:30u

Bajor Rules schreef:

Volgens mij is het meer iets persoonlijks, BR... Je reageert als door een wesp gestoken. Misschien wat de formulering ietwat ongelukkig, maar juist een Utopia fan als jij zou blij moeten zijn als er volgend jaar in Nederland iets wordt georganiseerd wat het 'utopia-gevoel' heeft.

15/09/2007 00:21u

Stoney3K schreef:

De con is opgezet met Roeland als initiatiefnemer, die al jaren vaste Utopia-ganger is en zelf ook het Screenheroes-drama van dicht bij meegemaakt heeft. Dat de URL van de website uitgelekt is was niet de bedoeling (de naam Sci-Fi con is dan ook nog niet definitief).

Ik ben het alleen niet eens met het adverteren wat nu gebeurt met het 'Utopia-gevoel'. Dat wekt te zeer de sugggestie dat hier een kopie van Utopia in de maak zou zijn, waar ik zelf enorm tegen ben omdat elke con zijn eigen identiteit moet hebben. Een andere con na-apen gaat immers altijd fout.

Mbt de reactie van de heer Mumy: Ik betwijfel of hij het zelf is gezien het consitent gebruik van CAPS LOCK en enig gebrek aan interpunctie. Een beetje zelf respecterend artiest weet zichzelf beter op het internet te verwoorden.

15/09/2007 03:41u

BajorRon schreef:

@Bajor Rules: zou je alsjeblieft inhoudelijk willen reageren en niet alles proberen in het persoonlijke vlak te trekken? Misschien maakt dat het voor jou begrijpelijk , maat ik heb uitgebreid uitgelegd wat mijn bezwaren zijn en ik verzoek je dat alles nog eens na te lezen vootdat je begint over mijn motieven te zeuren.

15/09/2007 09:10u

Admiral Robin schreef:

Jep weer typisch bij the Feds, lekker gezellig en aardig tegen elkaar.... en natuurlijk lekker zeiken op alles en iedereen.

15/09/2007 12:06u

MiVo schreef:

Nou, ik denk dat het niet alleen bij Feds is hoor. Ik hoop dat die Roeland, of hoe die ook mag heten, zo spoedig mogelijk openheid van zaken geeft, zodat een en ander duidelijk wordt.

En als je niet wilt dat een naam of url uitlekt, zet het dan niet online, ook niet als subdomein. Google e.d. pikken het meestal op, en dan vind je het via een zoekactie.

15/09/2007 14:27u

Bajor Rules schreef:

I'm with Admiral Robin.... Wat een ongein zeg. Ik haak een poosje af hier.

15/09/2007 15:03u

Stoney3K schreef:

Heren, mag ik hier jullie even vragen om eventuele discussies omtrent deze con en de mogelijke groepscultuur binnen verschillende clubs hier achterwege te laten, en die voort te zetten op het forum.

15/09/2007 16:14u

MiVo schreef:

Sinds wanneer ben jij moderator hier ?

15/09/2007 19:52u

Stoney3K schreef:

Niet als zodanig, maar ik geloof niet dat we aangewezen frontpage-mods hebben afgezien van de webmasters. Ik wil alleen aangeven dat de reactie-pagina niet tot een mini-discussieforum omgebouwd moet worden, laat staan dat er hier ruzie getrapt wordt.

16/09/2007 16:11u

Admiral Robin schreef:

Jullie gezeik heeft er onder andere voor gezorgd dat de voorbereidingen van de Dutch Sci-Fi con tijdelijk zijn stopgezet. Meer hierover op het forum...

18/09/2007 00:28u

BajorRon schreef:

Tja, als men bij de eerste de beste kritische geluiden het hoofd al meteen laat hangen, geloof ik nooit dat het ooit wat geworden was. Om conventies te willen organiseren moet je namelijk wel tegen een behoorlijk stootje kunnen. Vraag maar na bij ieder die dat ooit gedaan heeft of erbij betrokken was. Niet aan beginnen dus als je echt niet tegen gezeik kan. En vooral niet als je door je 'onhandigheid' de kritiek al bij voorbaat over jezelf afroept.
Op mijn blog heb ik gesteld dat veel van mijn vertrouwen in de goede afloop hiervan gaat afhangen van de manier waarop men met de geuite kritiek omgaat. Wel, dat is inmiddels duidelijk en stemt ook al weer niet hoopvol. Hoewel het 'tijdelijk stopzetten' nog een sprankje hoop geeft, want het is maar 'tijdelijk' nietwaar?

Ik neem ook even aan dat Admiraal Robin niet namens die organisatie spreekt maar vanuit zijn eigen -eveneens hopelijk tijdelijke- frustratie, anders zou het betitelen van kritiek van je toekomstige klantenkring als 'gezeik' helemaal kwalijk zijn.

18/09/2007 08:04u

Robbie schreef:

Ik vind het jammer om te horen dat de voorbereidingen zijn stopgezet. Maar zoals Admiral Robin al heeft aangegeven, de kritiek is waarschijnlijk één van de redenen waarom men voorlopig niet meer door wilt gaan met de voorbereidingen.

Overigens is deze kritiek niet nieuw of bestaat deze alleen maar hier onder de forumleden of website bezoekers, ik hoorde tijdens de London Film and Comic Con al van meerdere kanten dat er een conventie aan zat te komen (in NL) en daar waren al veel mensen niet echt positief over.

Wat ik het meest jammer vind is dat niemand van de organisatie even een persbericht heeft verstuurd. Dan zou er meer duidelijk zijn en kan er begrip gekweekt worden.

Nogmaals, ik vind het erg jammer dat zo'n initiatief al weer snel wordt stopgezet. Nogmaals, ik was waarschijnlijk wel gegaan en was ook wel bereid om van te voren een kaartje te kopen.

18/09/2007 09:35u

Admiral Robin schreef:

Een klein stukje hierover op http://www.darkarmada.nl

18/09/2007 23:21u

Calastir schreef:

En hier is de link van de discussie op het forum:

http://forum.federation.nl/...

19/09/2007 07:20u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....