Rooskleurige toekomst voor Star Trek?

Nu de opnames voor Star Trek XI in volle gang zijn, willen de acteurs in een interview nog wel eens iets loslaten over de Star Trek franchise. Of dit bedoeld is of een verspreking blijft de vraag, maar het laatste gerucht geeft de fans goede hoop.

Scotty

Simon Pegg ('Scotty') laat in een interview met de Australische krant de Herald Sun los dat hij een contract heeft getekend voor 9 jaar.

“I was slightly worried about tying myself into a franchise for nine years. It was obviously something to think about, but J.J said, 'If the worst thing that happens is we get to hang out every three years and have great fun, what's the problem?' I thought that was a great argument”

Ook al zijn de exacte bepalingen uit het contract ons natuurlijk onbekend, hieruit kunnen we opmaken dat er in ieder geval de intentie bestaat om bij een succes van deze film de reeks voort te zetten met zeker nog twee opvolgers, welke om de 3 jaar uit zouden moeten komen. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de franchise, maar voor diegenen die met het TNG tijdperk of later zijn opgegroeid en hopen op een continuatie van één van de latere series op het grote scherm kan dit nieuws als een mokerslag vallen. Het zou betekenen dat we de komende jaren geen Star Trek uit de 24ste eeuw op het witte doek hoeven verwachten.

(ingezonden en geschreven door Ellen)
Geplaatst om 09:15u op 15/03/2008 door Jan

Reacties

Calastir schreef:

Het TOS-tijdperk heeft wel meer avontuurlijke uitdagingen voor de Federatie openliggen vind ik, zowel technologisch als sociologisch.
Er zijn nog meer onbekende planeten, meer dreiging voor verschillende menselijke kolonies van de Klingons, de Romulans, het Orion syndicaat en natuurlijk Tribbles.

Het TNG tijdperk leek na de laatste film meer te gaan over vrede sluiten met de Klingons, de Romulans en het broertje van Data; B4 wat ik persoonlijk allemaal minder interessant vindt...

15/03/2008 14:26u

Robbie schreef:

Hhmmmmm.... Ik hoop dat er eerder een serie als vervolg komt dan een film. Maar als ik het zo lees dan is een film waarschijnlijker.

Het pre-Tos tijdeperk is wel een stuk minder interesant. Je bent erg beperkt in het rijke ST universum. En daar is Enterprise mee op zijn bek gegaan. Graag gebruik willen maken van de rassen Ferengi Borg en Romulans, terwijl dat heel lastig is.

Nee, geef mij maar een totaal nieuwe serie (of een film desnoods) die laat zien hoe het met The Federation gaat na de Dominion oorlog. Want inmiddels is DS9 al weer bijna 9 jaar geleden afgelopen en sindsdien staat het ST-universum stil qua tijdlijn. Het is leuk dat ze de tijdlijn willen vullen. Maar als ik een film of tv kijk, en je weet dat er geen universum-shaking-events zal plaats vinden, dan is een groot gedeelte van de spanning bij mij al weg.

Neemt niet weg dat ik heel graag deze film wil zien. Maar nog een vervolg van de 'History of the Future' wordt me dan teveel.

16/03/2008 19:06u

GaiusBaltar schreef:

Ik vind met alle respect dit bericht wel een beetje kort door de bocht. Allereerst weten we niet waar precies voor getekend is, misschien gaat het om het recht op royalties gedurend 9 jaar of weet ik wat. Of misschien alleen maar dat ze zijn kop mochten gebruiken voor promomateriaal (poppetjes, postertjes etc) gedurend de komende tien jaar.

Ten tweede kan ik het oorspronkelijke verhaal ook nergens terugvinden en kom ik elke keer op Star Trek fansites terecht. Ten derde: ook al is het waar dan vind ik de getrokken conclusies veel en veels te ver gaan.
Ik wil nog net zo ver gaan om voorzichtig te concluderen dat men plannen heeft voor de komende tien jaar en dus verder kijkt dan de komende film, en dat is uiteraard hoopvol stemmend. De rest is met permissie niks anders als wishful thinking.

16/03/2008 20:02u

Robbie schreef:

Tsja, in de titel staat al een vraagteken. Dus voor mij is het een duidelijk verhaal. We weten niets, maar we kunnen wel speculeren. Dat is iets waar de franchise trouwens ook op hoopt (volgens mij). Laat mensen maar praten over de film en de toekomst van Star Trek. Want met alleen praten hou je ook iets in stand.

Nee hoor, naar mijn inziens mogen mensen best speculeren en conclusies trekken. Je moet alleen voor je zelf uitmaken of jij het daar in kan vinden.

Ik vind de conclusies trouwens zo gek nog niet. De quote 'If the worst thing that happens is we get to hang out every three years and have great fun, what's the problem?' Doet mij vermoeden dat het om iets meer gaat dan een royalty's contract. Daar zou ik me, als ik Simon was, ook niet zo druk om maken als dat een 9 jarig contract was

17/03/2008 11:12u

Calastir schreef:

Ik hoop wel dat ze de veelkleurige uniformen er in houden. De uniformen uit het Enterprise tijdperk waren ook allemaal marineblauw en dat vond ik toch wel eentonig.

Tot nu toe zie ik op de spy-foto's erg veel grijs en rood, maar geen geel en blauw.

18/03/2008 14:43u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....