30 maart: MOM!

Donateurs van The Federation en hun introducees gaan deze keer in Einhoven een speciale Members Only Meeting beleven. In Gemeenschapshuis 'de Ketting' aan de Tinelstraat 3a zal Ron een speciale lezing geven getiteld 'Op zoek naar Spock's thuiswereld: Aarde-achtige planeten in de Melkweg'. Tevens zal Warp 9 aanwezig zijn voor de fans die hun merchadise verzameling willen uitbreiden.

De Ketting


Het wordt dus een Members Only Meeting die de bezoekers van 13:00 tot en met 16:30 geen moment zal vervelen. Op het forum van The Federation heeft Ron ons alvast het volgende verteld over de lezing:

“Veel van de werelden die we in Star Trek zien zijn gebaseerd op fantasie...veel, maar niet alle. Enkele planeten die in Star Trek genoemd worden draaien hun rondjes om werkelijk bestaande sterren. Het zou natuurlijk fantastisch zijn -niet alleen voor ons Trekkies maar voor ook voor de wetenschap- als we op de een of andere manier erachter zouden kunnen komen dat dergelijke planeten echt bestaan. Dat is het onderwerp van deze lezing: is het mogelijk om de aanwezigheid van planeten die op de Aarde lijken aan te tonen in andere sterrenstelsels? Hoe moeilijk is dat, en hoe gaat dat dan? En hoe ver zijn we daar nu mee?

Tijdens de Members Only Meeting zal ik ingaan op wat we nu daarvan weten. En we kennen inmiddels al meer dan 250 planeten die buiten ons zonnestelsel staan. We zullen ingaan op een aantal manieren hoe je die planeten kunt waarnemen en een paar interessante exoplaneten (zoals ze genoemd worden) nader bekijken. ”


Naast deze veelbelovende lezing zullen de fans natuurlijk weer uitgebreid bij kunnen praten over hun favoriete series, en zullen ze weer uitgedaagd worden hun kennis over Star Trek te testen met behulp van verschillende leuke quizzen, waar we deze keer ook weer mooie prijzen aan hebben gekoppeld.

En heb je geen prijs gewonnen, dan kun je altijd nog even langslopen bij de tafel van Warp 9, die deze dag speciaal voor The Federation naar Eindhoven zijn afgereisd.

Graag dus tot ziens op 30 maart!

Gemeenschapshuis 'De Ketting' is eenvoudig te bereiken via het openbaar vervoer: neem bus 19 richting Veldhoven vanaf het station, slechts een paar minuten reizen.

Via de auto kun je vanaf de A2 (randweg Eindhoven) Afslag 32 (Veldhoven zuid) nemen. Vervolgens rij je de Meerveldhovenseweg af voor ongeveer 1 1/2 kilometer en sla je dan rechtsaf de Tinelstraat in. 'De Ketting' vindt je dan na ongeveer 400 meter aan je rechterhand.


Foto's van de MOM
Geplaatst om 10:15u op 22/03/2008 door Data

Reacties

Lady Q schreef:

Beetje late reactie, maar het gaat vast weer gezelli worden.
Jullie weten me te vinden voor hulp met wat dan ook.

Erica

25/03/2008 19:24u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....